Pojavio se

Dobrivoje Arsić ipak danas svjedoči u slučaju sukoba s Matkom Škalamerom

Portal Novilist.hr

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



RIJEKA -Dežurni tužitelj općinskog državnog odvjetništva nastavlja s ispitivanjem preostalih svjedoka koji su važni ne bi li Matko Škalamera, osumnjičeni za prijetnje i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda izašao iz istražnog zatvora u kojem boravi četiri dana.


Kako neslužbeno doznajemo, ipak je netočna informacija da se Dobrivoj Arsić nije odazvao ispitivanju. Danas ujutro traje ispitivanje i njega i supruge. Jedini uvjet da Škalamera izađe iz zatvora jest da se ispitaju svi svjedoci i svima je u interesu da se to okonča čim prije.


Kao što smo izvijestili, institucije su dosad odradile svatko svoj dio posla. Sutkinja istrage ta je koja će odlučiti o njegovom puštanju iz pritovra. Naime, nakon svjedočenja Arsića i supruge više ne postoji mogućnost utjecaja na svjedoke ovog incidenta u Mavrima koji zadnjih dana izaziva burne reakcije u javnosti, pa se može očekivati da će tužiteljica predložiti sutkinji istrage da se Škalameri ukine mjera zadržavanja u pritvoru.




Očekuje se puštanje Matka Škalamere na slobodu tijekom poslijepodnevnih sati, dok se sva procedura ne završi na nadležnim tijelima koja provode ovaj postupak.


Kao što je poznato, Općinsko državno odvjetništvo člana riječkog HGSS-a Matka Škalameru sumnjiči za prijetnje i tjelesne ozljede koje je nanio 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću, koji je slučaj prijavio policiji. Arsić tvrdi da ga je osumnjičeni vrijeđao i prijetio na nacionalnoj osnovi, što Škalamera kategorički negira. Sve je počelo svađom oko parkirnog mjesta.




*U ranijoj verziji ovog teksta objavljena je netočna informacija da se Dobrivoje Arsić jutros nije pojavio na svjedočenju. Ispričavamo se kolegici Slavici Klevi i čitateljima. Arsić se na ispitivanju pojavio daleko ranije od očekivanog, pa je to dovelo do nedoumice.