Teško stanje

‘Dobra je vijest da nije došlo do pogoršanja’: Djevojčica prevezena u Rebro i dalje je na respiratoru

Hina

Osmogodišnja djevojčica danas je operirana u zadarskoj bolnici - radi se o zahvatu na kostima lica. - Zahvat je prošao uredno, ona je sada u jedinici intenzivnog liječenja. Dvoje najmanje djece se dobro oporavljaju i na odjelu su, rekli su u zadarskoj bolnici



Zdravstveno stanje sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja je sinoć zbog teških ozljeda iz Zadra prevezena u KBC Zagreb, jutros je stabilno, doznaje se u četvrtak u bolnici.


»Ona je i dalje na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali smo zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja«, rekao je za Hinu voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak.


Kako se doznaje, nešto prije podneva u KBC-u Zagreb održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti govora o daljnjem liječenju djevojčice.




Sedmogodišnju djevojčicu zajedno s još dvije sestre i bratom otac je u četvrtak ujutro bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, a ona je zadobila najteže ozljede.


Osmogodišnja djevojčica operirana je jutros, stabilno je i sve troje djece koja se liječe u zadarskoj bolnici su dobro, potvrdio je Hini zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.


»Osmogodišnja djevojčica koja ima nagnječenje glave, prsa i tijela jutros je operirana na maksilofacijalnoj kirurgiji i stabilno je. Trenutačno je u Jedinici intenzivnog liječenja i nadamo se da će sutra biti vraćena na odjel. Djevojčici su operirane kosti lica, a ostalo dvoje djece smješteno je na Odjelu dječje kirurgije,« kazao je Karuc.


Majka je uz socijalnu radnicu u bolnici, rekao je i dodao da se nada će djeca uskoro biti otpuštena na kućno liječenje.


Zdravstveno stanje najteže ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice iz Paga, koja je sinoć zbog teških ozljeda iz Zadra prevezena u KBC Zagreb, jutros je stabilno, doznaje se u petak u bolnici. »Ona je i dalje na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali smo zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja«, rekao je za Hinu voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak.


Josip Rođak (54), koji je bacio s balkona svoje četvero djece, nalazi se u pritvoru u Policijskoj upravi u Zadru, kamo je kasno sinoć dovezen iz policijske postaje u Pagu uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo u pokušaju, a oko podne će biti ispitan u Državnom odvjetništvu. 


Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru Duško Berović potvrdio je Hini da je jutros zaprimljena kaznena prijava PU zadarske. »Pedesetčetverogodišnji muškarac nalazi se u pritvorskoj jedinici, ispitan je u policiji, a poslije 12 sati bit će saslušan u Županijskom državnom odvjetništvu. Sudac istrage do kraja radnog vremena donijet će odluku o istražnom zatvoru,« rekao je Berović.


Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, jučer proveo očevid u Pagu.


Prema dosad prikupljenim podacima postoje osnove sumnje da je 54-godišnji otac maloljetnih žrtava oko 6.20 sati 28. veljače 2019. svoje četvero djece (2011., 2012., 2014. i 2016.) bacio s balkona stana (s visine od 4,95 metara), što je za posljedicu imalo da je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede opasne za život.Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja Županijsko državno odvjetništvo u Zadru dalo je nalog za uzimanje krvi i urina te uzimanje otisaka prstiju i biološkog materijala od uhićenog 54-godišnjaka, a naložit će i druga potrebna vještačenja te provesti dokazne radnje i poduzeti radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama.

Sva djeca su teško ozlijeđena, najteže sedmogodišnja djevojčica, koja je sinoć prebačena u Klinički bolnički centar Zagreb na daljnje liječenje. Pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak rekao je sinoć da je ona stabilno. U induciranoj je komi, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha, na aparatu za disanje. Ozljede lica će se zbrinjavati danas, rekao je Novak, koji vjeruje da će djevojčica biti dobro.