Slučaj divljanja u Srbiji

Djelatnici hrvatskog veleposlanstva posjetili pripadnike Torcide u beogradskom zatvoru

Hina

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tijela, priopćio je MVEP. Za četvrtak je dogovoren posjet predstavnika veleposlanstva četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli



ZAGREB Djelatnici hrvatskog veleposlanstva u Srbiji posjetili su u srijedu u beogradskom okružnom zatvoru trinaestoricu hrvatskih državljana, pripadnika Torcide koji su uhićeni jer su divljali na benzinskoj postaji kod Beograda, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).


Kako se navodi, tijekom razgovara hrvatski državljani potvrdili su da su dobro. Nitko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć niti je zatražio da veleposlanstvo posebno kontaktira članove njihovih obitelji.


Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tijela, priopćio je MVEP. Za četvrtak je dogovoren posjet predstavnika veleposlanstva četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.




MVEP će putem veleposlanstva, sukladno međunarodnim pravilima, nastaviti pozorno pratiti situaciju te u sklopu svojih nadležnosti pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim obiteljima.?


Srbijanska policija uhitila je prošli tjedan 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj postaji »Mola« kod Beograda. Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo.


Sud u Beogradu nije naveo o kojim se kaznenim djelima radi, ali je u prethodnim izvješćima policije i suda navedeno da je jedan od uhićenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim znakovljem.


Navijači Torcide su, na putu u Bugarsku gdje je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj crpki »Mola« u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro ukrali robu vrijednu oko 200.000 dinara (1680 eura).


Jedan je pripadnik skupine osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.