Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Nesreća

Dječak teško ozlijeđen na riječkoj Delti: Autobus Autotroleja mu prešao preko stopala

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2017. u 10:48 2017-10-06T10:48:47+02:00

Dječak je nastradao kada je s desna prišao autobusu, praktički istrčao pred vozilo koje je izlazilo s Delte, dok je vozač gledao u suprotnom smjeru, kako bi se uključio na prometnicu

RIJEKA Dječak u dobi od 14 i pol godina teže je ozlijeđen u prometnoj nesreći što se dogodila na riječkoj Delti, kada mu je autobus riječkog Autotroleja prešao preko stopala.

Formalno je njegova ozljeda okvalificirana kao teška, no u biti se radi o tome da je zadobio prijelom malog prsta na nozi. Nakon što mu je ukazana pomoć u Dječjoj bolnici Kantrida, pušten je na kućnu njegu.

Nesreća na Delti dogodila se oko 14 sati, a drugi akter nesreće bio je 61-godišnji vozač autobusa. Prema objašnjenjima iz samog riječkog javnog prijevoznika, nesreća se zbila u trenucima kada je autobus već napustio stajalište, peron, te izlazio s Delte, kako bi se uključio u promet.

Dječak je nastradao kada je s desna prišao autobusu, praktički istrčao pred vozilo koje je izlazilo s Delte, dok je vozač gledao u suprotnom smjeru, kako bi se uključio na prometnicu.

Tada je kotač autobusa prešao preko stopala dječaka. Alarmirana je Hitna pomoć, a istodobno je obaviještena policija koja je zatim obavila očevid.

Iz Autotroleja su izrazili žaljenje zbog događaja te zaželjeli brz oporavak nastradalome.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.