Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Član zločinačkog udruženja

Dileru godina dana zatvora: Kako je ''pao'' Riječanin Alija Sulejman koji sada radi - u njemačkoj tvornici piva

Dileru godina dana zatvora: Kako je ''pao'' Riječanin Alija Sulejman koji sada radi - u njemačkoj tvornici piva
Dileru godina dana zatvora: Kako je ''pao'' Riječanin Alija Sulejman koji sada radi - u njemačkoj tvornici piva
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2019. u 20:27 2019-06-01T20:27:00+02:00

Pri odmjeravanju kazne sud mu je otegotnim ocijenio raniju osuđivanost, činjenicu da je u dva navrata osuđivan zbog teških krađa

RIJEKA - Na godinu dana zatvora osuđen je jučer Alija Sulejman (28) iz Rijeke, proglašen krivim za krijumčarenje droge u sastavu zločinačkog udruženja. Presudu je donijelo vijeće Županijskog suda u Rijeci kojem je predsjedala sutkinja Jesenka Kovačić.

Sulejmanu, koji sada živi u Njemačkoj i radi u tvornici piva, sudilo se zasebno, nakon što je protiv njega razdvojen postupak u aferi nazvanoj »pokvareni policajac«, od procesuiranje skupine u kojoj je prvooptuženi Andrej Butković (42) iz Pule, a među okrivljenima i nekoliko njih koji se terete da su delikte s drogom počinili kao istarski policajci, uz ostalo i nagrađivani policajac Amir Jusufović (48) iz Medulina. Sulejman je osuđen kao član zločinačkog udruženja čija je zadaća bila osiguranje prijevoznog sredstva kojim će se prenijeti droga i realizacija toga.

Riječanin s njemačkom adresom oglašen je krivim za dva slučaja prebacivanja droge, od kojih se prvi odigrao 3. siječnja 2013. godine. U tu svrhu je u riječkoj rent a car poslovnici unajmljen auto »toyota yaris«. No, u kasnim večernjim satima na izlazu iz tunela Učka policija je zaustavila Sulejmana i njegovog kompanjona, a tada je kod Sulejmana otkriveno oko 19 grama kokaina i 21 gram marihuane. Četiri mjeseca kasnije, 27. travnja 2013. godine, Sulejman se vozio s drugim kompanjonom kada je »mercedes« kojim su putovali zaustavila policija, također na izlazu iz tunela Učka. Tada je kod Sulejmanovog suputnika policija pronašla oko 48 grama heroina i 91 gram marihuane.

Sudsko vijeće ocijenilo je dokazanim inkriminacije protiv Sulejmana, uostalom on je i priznao počinjeno kazneno djelo. Pri odmjeravanju kazne sud mu je otegotnim ocijenio raniju osuđivanost, činjenicu da je u dva navrata osuđivan zbog teških krađa, te da je ovo kazneno djelo počinio u vrijeme kušnje temeljem ranije uvjetne osude. Sulejman se nije pojavio na jučerašnjoj objavi presude, ali to, u biti, i nije bio obavezan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.