Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Detalji ludog napada

Diler koji je izbo ljude na Bačvicama tek je izašao iz zatvora: 'Sve je počelo kad se htio pomokriti po podiju'

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL
Foto Miranda Cikotić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 8:08 2019-07-20T08:08:12+02:00

U klubu na Bačvicama je navodno oko 3,30 sati izvadio spolovilo i htio se pomokriti na podiju te su ga tada pokušali izbaciti. Hrvoje Š. vadi nož i ubada interventnog policajca koji se tu zatekao u noćnom izlasku

Napadač nožem na interventnog policajca i još tri osobe u noćnom klubu na Bačvicama Hrvoje Š. (42) izašao je prije samo četiri mjeseca iz zatvora u Šibeniku, gdje je služio kaznu za dilanje amfetamina i razbojništvo. Tijekom odsluženja kazne bio je vinovnik zatvorskog incidenta kad je izbio vrata iz drvenog okvira.

Slobodna Dalmacija piše kako je ovisnik je o heroinu, a konzumira i speed što bi moglo biti i objašnjenje za nasilni ispad u sitnim jutarnjim satima u splitskom klubu kada je osim policajca, nožem izbo još tri osobe.

U klubu na Bačvicama je navodno oko 3,30 sati izvadio spolovilo i htio se pomokriti na podiju te su ga tada pokušali izbaciti. Hrvoje Š. vadi nož i ubada interventnog policajca koji se tu zatekao u noćnom izlasku i pokušao ga je smiriti. Dolazi do verbalnog sukoba pa i napada hladnim oružjem. Nakon toga u pomoć policajcu priskaču zaštitar i voditelj kluba koje također Hrvoje Š. ubada. Nožem je ranio i 23-godišnjeg gosta iz Austrije. Bježi s mjesta događaja, ali je uhićen tri sata kasnije i na kriminalističkom je istraživanju u PU splitsko-dalmatinskoj. Nakon uhićenja je i dalje bio agresivan te se se opirao alko-testu i vađenju krvi, piše Slobodna.

Hrvoje Š. izašao je s izdržavanja kazne zatvora od tri i pol godine polovicom ožujka ove godine. Prije okončanja kazne je prošle godine tražio uvjetni otpust i ranije puštanje, ali je sudac izvršenja Županijskog suda u Šibeniku odbio zahtjev.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.