Horor u staroj jezgri

Detalji pokolja u Dubrovniku: Pomorac ubio punca pa lovio suprugu. Presudio i njoj i sebi

P. N.

Photo Grgo Jelavic/PIXSELL

Photo Grgo Jelavic/PIXSELL

Navodno je riječ o obitelji 63-godišnjeg dubrovačkog pomorca, koji je iz još neutvrđenih razloga ubio suprugu, njenog oca, te ozlijedio ženinu majku a potom izvršio samoubojstvo



DUBROVNIK Tri beživotna tijela i jedna ranjena osoba pronađene su u utorak ujutro oko sedam sati u stanu u Ulici Prijeko u povijesnoj jezgri Dubrovnika.


Ozlijeđena 74-godišnjakinja prevezena je u dubrovačku bolnicu, s prostrijelom ranom natkoljenice i izvan je životne opasnosti, potvrdili su u dubrovačkoj bolnici.


U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Neslužbeno se doznaje da je riječ o ubojstvu.




Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog vjesnika, navodno je riječ o obitelji 63-godišnjeg dubrovačkog pomorca, koji je ubio suprugu, njenog oca, te ozlijedio ženinu majku a potom izvršio samoubojstvo.


Najstarija ubijena osoba, odnosno punac imao je 75 godina dok je supruga imala 53 godine.


Radi se o osobi koje je prethodno već osuđivana. 


Kako doznaje Index.hr, razlog dvostrukog ubojstva i samoubojstva leži u obiteljskim razmiricama.


Ubojica, pomorac koji je identificiran kao I. B., ubio je punca M. T. pa suprugu L. B., a onda je presudio sebi.


Prvo je, kako neslužbeno doznaje Index.hr, pucao u 74-godišnju punicu. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom katu i otamo zvala policiju.


Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala van dozivajući pomoć.


Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerojatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.