Očevid na mjestu incidenta

Detalji drame u Opuzenu: ‘Čim je čuo konfete je izletio sa sjekirom. Sve je počelo kad mu je umrla majka’

Danko Radaljac

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL / Danko Radaljac

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL / Danko Radaljac

Očevici su nam potvrdili da je povod cijelom incidentu bio dječji rođendan koji se odvijao u dvorištu susjedne kuće. Nakon što su ispaljene konfete to je očito bio okidač za sve što je uslijedilo



Duševno rastrojenog muškarca (49) koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak napravio pravu dramu u Opuzenu policija je svladala tek oko pet ujutro.


Pozivi na predaju nisu urodili plodom, pa se policija odlučila na drugu taktiku – pustiti muškarca koji je prehodno ozlijeđen u eksploziji plinske boce da se izmori, pa ga potom svladali elektrošokerom.


Od mještana Opuzena doznajemo kako je ovaj bivši hrvatski branitelj bolovao od prilično teške psihičke bolesti. Problematičan i incidentan postao je prije otprilike dvije godine, a sve je eskaliralo lani kada mu je umrla majka.




Očevici su nam potvrdili da je povod cijelom incidentu bio dječji rođendan koji se odvijao u dvorištu susjedne kuće. Nakon što su ispaljene konfete to je očito bio okidač za sve što je uslijedilo.


49-godišnjak je prvo pljuvao po djeci i iznio sjekiru. Nakon toga je izazvao eksploziju plina i požar, a potom i kosirom ozlijedio policajce koji su došli na intervenciju.


Doznajemo kako je tijekom noći tražio i svećenika. No policija nije udovoljila toj molbi, jer su procijenili da će nakon razgovora s njim počiniti samoubojstvo.


»Počinitelj je zadobio teže ozljede prilikom eksplozije. Što se tiče policajaca, zbrinuti su u KBC-u Split i u bolnici u Dubrovniku. Neće biti ozbiljnih posljedica i očekujem da se uskoro vrate na posao i nastave raditi profesionalno kao i do sada«, rekao je ministar Božinović novinarima tijekom godišnje vježbe interventne policije.


»Prioritet nam je opremanje policije upravo zbog ovakvih događaja. Vlastitom žrtvom policajci su učinili sve da ne bude civilnih žrtava. Obavijestili su ljude koji žive u okolici da se odmaknu zbog opasnosti od eksplozije. Hrvatski policajac je prvi koji ide tamo gdje je rizik za građane«, kazao je ministar.


Dodao je da su policajci postupili profesionalno i prema počinitelju, s kojim su vodili pregovore, tako da ga nisu ozlijedili iako ih je on napao.