Smješten u pritvor

Delničanin pred vrtićem prijetio smrću bivšoj supruzi: “Sada idem doma po gun, ubit ću i njega i tebe”

Fiore Vežnaver

Veljku Zafirovu određeno je jamstvo od 30 tisuća kuna / Snimio Vedran KARUZA

Veljku Zafirovu određeno je jamstvo od 30 tisuća kuna / Snimio Vedran KARUZA

Na ispitivanju u tužiteljstvu 25-godišnji Zafirov je poricao da je počinio delikte za koje se tereti, tvrdeći da mu je sve namjestila jedna navodna žrtva prijetnje.  U drvarnici mu našli zabranjeno oružje i bajunete



RIJEKA    Veljko Zafirov, 25-godišnjak iz Dedina nedaleko Delnica, smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom da je bivšoj nevjenčanoj supruzi prijetio smrću te posjedovao zabranjeno oružje.


Sumnjiči se da je prvi delikt počinio u ponedjeljak poslijepodne, oko 15 sati, na parkiralištu ispred dječjeg vrtića Hlojkica u Delnicama. Bivšoj nevjenčanoj supruzi, 34-godišnjakinji s kojom ima jedno dijete, zaprijetio je da će usmrtiti nju i sada bliskog joj muškarca.


»Sada idem doma po ‘gun’ (pištolj) i slobodno reci njemu da ću ga ubiti. To mu odmah javi, a poslije ću ubiti i tebe jer mi uporno radiš inat, tjeraš me u zatvor!«, riječi su koje je uputio bivšoj nevjenčanoj ženi, a pretočene su i u kaznenu prijavu. 




Zafirov se tereti i da je nakon toga  13-godišnjoj  kćeri bivše supruge kazao: »Znaš li što sam ja tebi rekao da ću napraviti!?«, aludirajući na to da joj je prije mjesec dana putem telefona poručio da će usmrtiti njenu majku.


Mladi Delničanin je kazneno prijavljen i zbog toga što je dan kasnije, u utorak, otkriveno da u drvarnici u blizini obiteljske kuće posjeduje prerađeni zračni pištolj koji, prema važećem Zakonu o oružju, spada u zabranjeno oružje. Pronađene su i dvije bajunete.


Na ispitivanju u tužiteljstvu Zafirov je poricao da je počinio delikte za koje se tereti, tvrdeći da mu je sve namjestila jedna navodna žrtva prijetnje. Delničanina je nakon toga policija privela sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.


Određena je i visina jamstva od 30 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.


U svom prijedlogu da se okrivljenom odredi istražni zatvor riječko Općinsko državno odvjetništvo je podvlačilo da je Zafirov osuđivana osoba, da je presudom riječkog Općinskog suda, što je postala pravomoćna prije mjesec i pol dana, uvjetno osuđen upravo zbog dviju prijetnji bivšoj nevjenčanoj supruzi koja mu se našla na meti i u siječnju ove godine. Tada ju je i fizički napao.


Osim toga, osuđivan je i zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, prekšaja iz domene droga i drugog. Tužiteljstvo ukazuje i da je posljednje prijetnje bivšoj nevjenčanoj supruzi izrekao u prisustvu dvoje male djece.