Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Monstrum s Paga

Danas počinje proces protiv oca koji je pobacao četvero djece s balkona. Prijeti mu - 50 godina zatvora

Foto Dino Stanin / PIXSELL
Foto Dino Stanin / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 7:02 2019-09-26T07:02:20+02:00

Na Županijskom sudu u Zadru danas će biti održano  prvo pripremno ročište za nezapamćen slučaj nasilja oca nad svoje četvero maloljetne djece koje je 28. veljače bacio s prvog kata kuće u Pagu.

Kazneni postupak će voditi sudac Ivan Marković, a zbog maloljetne djece i zaštite njihovog života očekuje se da će suđenje tijekom cijelog postupka biti zatvoreno za javnost. Iz zatvorske bolnice u Zagrebu, optuženik je u zadarski pritvor doveden utorak, a na pripremnom ročištu će se utvrditi jeli raspravno sposoban, javlja Zadarski.hr.

Otac je optužen za kazneno djelo četverostrukog pokušaja ubojstva, u kvalificiranom obliku jer je riječ o djeci, te, kako se radi o stjecaju više djela, može dobiti i 50 godina zatvora, dosad najveću kazna izrečenu u Hrvatskoj. 

Pri odmjeravanju kazne uzet će se obzir da je prilikom počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv jer duže vrijeme ima psihičkih poteškoća. Rezultati toksikološke analize pokazali su da je u trenutku počinjenja zločina bio pod utjecajem lijekova za smirenje, a u krvi nije imao alkohola. Uvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, djelatnog sastojka tableta za smirenje kao što su Normabel i Apaurin,

Optužnicom se tereti da je 28. veljače, oko 6 sati, u Pagu u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom, s namjerom da ih ubije, svoje četvoro djece za vrijeme dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe u naručje jedno po jedno dijete, te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije su djevojčice i jedan dječak zadobili teške ozljede, a jedna djevojčica ozlijeđena je lakše. Smrt djece izbjegnuta je samo hitnom medicinskom intervencijom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.