Teška nesreća

DRAMATIČNO SVJEDOČANSTVO PUTNIKA “Stvorila se bijela zavjesa, kad se razmaknula samo smo vidjeli kamion ispred sebe”

Hina

Tridesetšestogodišnji vozač autobusa Autotransa djelomično je prešao u lijevu kolničku traku te udario u kamion MAN bjelovarskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 43-godišnjak, javila je PU primorsko-goranska, nakon dovršenog očevida



U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Rijeka pružena je liječnička pomoć 28-ero osoba ozlijeđenih u izravnom sudaru autobusa i kamiona u ponedjeljak na Gornjem Jelenju, obojica vozača su teže ozlijeđena, ali su izvan životne opasnosti, doznaje se iz riječkog KBC-a.


Sudar se dogodio u 10,45 sati na Gornjem Jelenju na staroj cesti kroz Gorski kotar, blizu raskrižja za Crni Lug, na snijegom prekrivenoj prometnici, uz snježnu vijavicu.


Tridesetšestogodišnji vozač autobusa Autotransa djelomično je prešao u lijevu kolničku traku te udario u kamion MAN bjelovarskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 43-godišnjak, javila je PU primorsko-goranska, nakon dovršenog očevida.




Ostale okolnosti nesreće se još utvrđuju.


Autobus Autotransa je vozio na liniji Poreč-Zagreb. Osim ozlijeđenih vozača autobusa i kamiona, ostali ozlijeđeni su putnici iz autobusa. Ozlijeđene su u riječki KBC prevezli timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog koji su zajedno s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.


Na hitnoj na Sušaku  je uistinu vladala gužva, ozlijeđeni putnici strpljivo su čekali svoj red, a ubrzo su počeli stizati i rodbina i prijatelji ozlijeđenih. Među onima koji su zatražili liječničku pomoć bilo ih je vidno ozlijeđenih, s posjekotinama i porezotinama, izudaranih i otečenih, ali je bilo i onih bez vanjskih ozljeda, ali koji su osjetili određene zdravstvene probleme pa su htjeli kontrolni pregled liječnika.



Svi su bili u stanju šoka i nisu željeli davati izjave za medije. Većina ih je neslužbeno kazala kako su spavali i nisu vidjeli što se događa.


Ipak, jedna putnica, Renata Žokalj iz Samobora, željela je svoje iskustvo podijeliti s javnosti.


– Sjedila sam na prvom sjedalu. Autobus je vozio polako, brzinom prilagođenom vremenskim uvjetima. Zapusi snijega stvorili su bijelu zavjesu. Kada se ona na trenutak razmaknula, vidjeli smo kamion koji dolazi prema nama. Kamion se frontalno sudario s autobusom. Najteže su stradali vozači koji su bili priklješteni u kabinama i vatrogasci su ih sat vremena izvlačili.


Bili su prisebni, ali se vidjelo da su teško ozlijeđeni. Ja sam se instinktivno sagnula, tako da sam izbjegla staklo, iako su mi cipele pune stakla, ali su putnici oko mene »zaradili« staklo u lice. Nisam vidno ozlijeđena, ali osjećam pritisak u leđima i psima i došla sam na kontrolnu provjeru, da ne bi poslije bilo posljedica, kazala je Žokalj, koja je putovala iz Poreča, odnosno Rijeke prema Zagrebu.


– Autobus je bio pun putnika, bilo je i onih starijih, među putnicima je bila i jedna trudnica. Kada se dogodila nesreća, po nas je došao autobus koji nas je dovezao u Rijeku. Vidjeli smo da ostali autobusi stoje parkirani jer zbog nevremena nisu mogli dalje prema Zagrebu. Inače često putujem autobusom i ovo mi je prva nesreća, kazala je Žokalj dok je čekala svoj red za liječnički pregled.