Sude mu zbog pedofilije

DETALJI OPTUŽNICE Nesuđeni stanar Big Brother kuće napastovao više maloljetnih žrtava i to u dva grada

Šarlota Brnčić

Prema našim neslužbenim saznanjima, Neradin je na spomen idućeg ročišta kazao kako će možda biti spriječen zbog nekakvog snimanja za televiziju. Nije konkretno navodio o kakvom se snimanju radi niti da se prijavio za show Big Brother. Neki su u šali bili i pomislili na Big Brother pa čak i to spomenuli



RIJEKA Svi koji su upoznati sa sudskim postupkom koji se na riječkom Županijskom sudu vodi protiv 32-godišnjeg Aleksandra Neradina iz Makarske ostali su šokirani i zaprepašteni kada su na televiziji vidjeli da je optuženik u subotu navečer kao natjecatelj ušao u Big Brother kuću. Protiv Neradina ne samo da je prošle godine potvrđena optužnica već mu je prošlog utorka započelo suđenje i to za seksualni delikt na štetu maloljetnih osoba.


Neradinu se sudi za kazneno djelo iz Članka 158. Kaznenog zakona kojim se propisuje postupak kažnjavanja spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina.


Potvrđena optužnica 


– Tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina, ili ga navede da izvrši spolni odnošaj ili s njime izjednačenu spolnu radnju s trećom osobom ili da nad samim sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina, stoji u stavku 1 članka 158. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Tko djelo iz stavka 1 ovoga članka počini uz primjenu sile ili prijetnje, obmane, prevare ili zlouporabom ovlasti ili teškog položaja ili odnosa zavisnosti djeteta o njemu, kaznit će se kaznom zatvora od tri do petnaest godina, navedeno je u stavku 5, onom za koji se tereti Neradina.




Sjednica optužnog vijeća zbog Neradinovog slučaja, održana je 27. veljače 2017. godine te je tada potvrđena optužnica protiv njega. Predmet je potom bio dodijeljen u rad jednom od raspravnih sudaca Županijskog suda u Rijeci, a u pitanju je sudac Domagoj Vučkov koji je najprije zakazao pripremno ročište, a nakon toga i datum početka suđenja. Neradin je sjeo na optuženičku klupu pred sudsko vijeće u utorak, 23. siječnja, a s obzirom da se suđenje odvija daleko od očiju javnosti, ostaje nepoznanicom što su izjavili svjedoci koji su pozvani tog dana na ročište. Kako neslužbeno saznajemo, Neradin je optužen da je nedjelo počinio spram više žrtava i to na području dvaju gradova. Više detalja o samom slučaju ne možemo iznositi u javnost zbog zaštite maloljetnih žrtava.


Radi kao grobar 


Suđenje je potom prekinuto i nastavlja se sredinom veljače, a prema našim neslužbenim saznanjima, Neradin je na spomen idućeg ročišta kazao kako će možda biti spriječen zbog nekakvog snimanja za televiziju. Nije konkretno navodio o kakvom se snimanju radi niti da se prijavio za show Big Brother. Neki su u šali bili i pomislili na Big Brother pa čak i to spomenuli, ali nikome nije bilo ni na kraj pameti da će ga u subotu navečer gledati kako nasmiješen ulazi u Big Brother kuću.


Prilikom predstavljanja kazao je kako radi kao grobar te naveo kao prednost posla kojim se bavi to što ga nitko ne zadirkuje jer svi spavaju. Pohvalio se i mnogobrojnim avanturama, ustvrdio kako je spavao sa više od stotinu žena, a čija je imena morao zapisivati. Naglasio je i kako ne voli žene koje pričaju tijekom seksa. Big Brother avantura, međutim, za njega nije dugo potrajala jer je jučer, čim je izašla na vidjelo istina izbačen iz kuće.


– Natjecatelj Aleksandar Neradin potpisao je ugovor s RTL-om, po kojem svi natjecatelji, između ostaloga, garantiraju da nisu kazneno gonjeni niti pravomoćno osuđivani. U slučaju povrede bilo koje ugovorne odredbe, pa tako i zbog povrede istinitosti podataka i jamstava, RTL ima pravo raskinuti ugovor. Navedeno vrijedi i za Aleksandra Neradina, koji nije više dio projekta Big Brother 2018, stoji u priopćenju RTL-a objavljenom na njihovim internetskim stranicama.