Ubojstvo u Senju

DETALJI KRVOPROLIĆA Rekli su mu da ostavi cure na miru, vratio se s pištoljima i počeo pucati

Slavica Kleva

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Osumnjičeni Ivan Tomljanović ispalio je više hitaca po lokalu, a kada mu je prišao voditelj Kluba Tomislav Lopac (38) iz Senjske Drage pokušavajući Tomljanovića još uvijek primiriti riječima, ovaj je uperio oružje u njega i pucao mu u trbuh



SENJ Krvoproliće koje se dogodilo u subotu u Senju šokiralo je cijelu Hrvatsku, a pogotovo što se tragedija, koliko smo doznali, dogodila bez nekog povoda ili prijašnjih neriješenih sukoba.


Neočekivano, nitko nije pomislio da će upozorenje Ivanu Tomljanoviću (55) da se smiri i da djevojke u lokalu pusti na miru, u njemu izazvati takav bijes, ljutnju i osvetu. On je, naime, otišao u stan i vratio se s dva pištolja te počeo nasumce pucati po Konobi.


Ispalio je osumnjičeni Tomljanović više hitaca po lokalu, a kada mu je prišao voditelj Kluba Tomislav Lopac (38) iz Senjske Drage pokušavajući Tomljanovića još uvijek primiriti riječima, ovaj je uperio oružje u njega i pucao mu u trbuh.




I dok se Lopac iznenađeno uhvatio za ranu upitavši ga »Što ti je, jesi poludio«, Tomljanović ga je dokrajčio s još dva hica.


U međuvremenu su Lopcu priskočili mladići, 26-godišnji Tin Rončević i 27-godišnji Josip Mesić, no, ubojica nije imao milosti, uperio je oružje u obojicu ispalivši i u njih nekoliko hitaca. Iz konobe užasa uspio se izvući ranjeni Rončević, ostao je ležati na cesti u neposrednoj blizini drugog lokala.


Tomljanović je nakon krvoprolića izašao i krenuo s mjesta događaja ali ga je konobar obližnjeg lokala svladao i držao do dolaska policije.


I dok su kriminalisti iz Policijske uprave ličko-senjske obavljali očevid, Senj je utihnuo, sugovornici nisu bili raspoloženi za razgovor. 


Iako anonimni, naši su sugovornici potvrđivali da je Ivan Tomljanović vrlo hirovita osoba, eksplozivna, osvetoljubiva i ako se moglo, radije bi izbjegli njegovo društvo nego li stupili s njime u bilo kakve polemike.


– Kratkog fitilja je bio, eto, drugo ne bih mogao reći za njega, svadljiv i rabijatan, nikad ne znaš kakao će reagirati, kazao nam je jedan sugovornik.


Pa i ovo je kako kažu ljudi »na pravdi Boga«, navodno mu je Lopac rekao da se smiri, da ne zadirkuje neke djevojke koje su se našle u lokalu, da ih pusti na miru i ne dosađuje svojim šarmiranjem i upadicama. Čak ga je Lopac počastio pićem samo da se makne iz lokala u kojem i nije bilo puno gostiju. I ovi ranjeni dečki su Tomljanoviću rekli da se smiri, da izađe iz lokala i da ne dosađuje djevojkama, da ih pusti na miru. A što je on učinio? Ponižen i uvrijeđen otišao je kući, uzeo dva pištolja pa krenuo u osvetu. Za ne povjerovati, kažem vam ja, sad treba odgovarati i za ovo i za ono, kazao nam je sugovornik. Kad smo ga upitali što mu znači »ono«, kratko nam je rekao da je Tomljanović bio osumnjičen za ubojstvo jednog Talijana prije petnaestak godina ali da je zbog nedovoljno dokaza pušten, odnosno oslobođen sumnje.