Nemile scene

DETALJI DRAME Riječanka ranjena dok je sprječavala samoubojstvo

Fiore Vežnaver

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Želeći 59-godišnjeg muškarca spriječiti u nakani da si oduzme život, povukla ga je za ruku u kojoj je držao oružje te je došlo do opaljenja, pri čemu ju je zrno pogodilo u leđa i nanijelo joj tešku ozljedu



RIJEKA Riječka policija uhitila je 59-godišnjeg muškarca za kojeg se smatra da je odgovoran za oružani incident što dogodio u središtu Rijeke protekle nedjelje, kada je došlo do nehotičnog ispaljenja hica iz vatrenog oružja, pri čemu je teško ranjena 35-godišnja Riječanka. Žena, koja živi u centru Rijeke, pogođena je u leđa, u grudni koš, ali joj život nije ugrožen. Neslužbeno se saznaje da je jučer samoinicijativno napustila riječki KBC, s odjela gdje je bila hospitalizirana.


Nemio slučaj zbio se, kako navodi policija, oko 20 sati u nedjelju, u Ružićevoj ulici u Rijeci. Sudeći po onom što je objavilo tužiteljstvo, u pozadini događaja nalazi se prava drama. Po službenoj rekonstrukciji događaja, žena je nastradala u trenucima kada je 59-godišnji muškarac prislonio cijev revolvera na svoju sljepoočnicu, govoreći 35-godišnjakinji da će se ubiti. Želeći ga u toj nakani spriječiti, povukla ga je za ruku u kojoj je držao oružje te je došlo do opaljenja, pri čemu ju je zrno pogodilo u leđa i nanijelo joj tešku ozljedu. Ranjenici je nakon događaja pružena liječnička pomoć u KBC-u Rijeka, a njena ozljeda okvalificirana je teškom.


Policija je priopćila da je metak ispaljen iz vatrenog oružja kojeg je muškarac nedozvoljeno posjedovao. Muškarac koji je pucao je priveden i podvrgnut kriminalističkom istraživanju kojeg su proveli službenici Treće policijske postaje Rijeka, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske. Nakon okončane policijske istrage, prijavljen je DORH-u zbog kaznenog djela – dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.




Osumnjičeni za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti predan je pritvorskom nadzorniku, a jučer i priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo. (F. V.)