Nezgodno

Čeh i Slovak izazivali tučnjave u Novalji

Marin Smolčić

Foto Petar Fabijan

Foto Petar Fabijan



NOVALJA Iako turistička sezona pomalo jenjava, nastavljaju se krađe na popularnim turističkim destinacijama. Tako nam zadnje priopćenje Policijske uprave ličko-senjske govori o nekoliko krađa koje su obilježile protekli vikend. Ove subote u Novalji nepoznati su počinitelji iz apartmana ukrali novac u vlasništvu 34-godišnjakinje iz Zagreba. Druga lopovska ekipa je iz osobnog automobila ukrala prijenosno računalo u vlasništvu 24-godišnjeg talijanskog državljanina.


Vikend je bio poguban i za neke posjetitelje u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Za sada nepoznati lopov ukrao je novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 54-godišnje portugalske državljanke.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.




Pojačani promet na svim cestama rezulirao je većem broju prometnih nesreća. Na području Ličko-senjske županije dogodile su se ovoga vikenda 24 prometne nesreće, od kojih se najteža dogodila na području Senja. Slovenski motociklist je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i pao s motocikla. Zbog teških ozljeda hitno je prevezen u KBC Rijeka.


Narušavanja javnog reda i mira počinjena su protekloga vikenda omalovažavanjem ili vrijeđanjem službenih osoba na području Novalje, svađom i vikom na području Otočca. U jednom ugostiteljskom objektu na Zrću pijani gost češke nacionalnosti počeo je bez razloga razbijati boce i vrijeđati zaštitare. Izazvao je tučnjavu, ali je ubrzo svladan i predan policijskoj ophodnji. U Novalji je Slovak u vidno alkoholiziranom stanju nastrnuo na policijsku patrolu. Također je ubrzo svladan i prevez u Policijsku postaju Novalja na trježnjenje.


Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.