Divljanje pred NSK

Brutalni ZG huligani: “Mojoj Barici su izbili zube zato što nam se lokal zove Dalmatinka”

P. N.

Photo Robert Anic/PIXSELL

Photo Robert Anic/PIXSELL

Sin vlasnice Dalmatinke dvoji da će policija naći napadače jer su bili u potpunosti maskirani



ZAGREB Desetak huligana je utrčalo u kafić, počelo razbijati, tući, bacili su bengalku i odjurili dalje. Na udaru im se našla moja 64-godišnja majka koja je još uvijek u potpunom šoku.


Nalazi se u bolnici s teškim ozljedama. Ima potres mozga, prijelome rebara, izbijeni su joj zubi, a operirana joj je i noga jer ju je ozlijedila bačena bengalka.


S majkom je bio još jedan gost, zaposlenik NSK, koji je od straha iskočio kroz prozor.




Ispričao je to za Jutarnji list sin pretučene ugostiteljice Barice K., vlasnice kafića Dalmatinka u Zagrebu koji je u srijedu navečer demolirala skupina od desetak huligana.


Kolateralna žrtva horde


Barica K. kolateralna je žrtva horde, još uvijek nepoznatih divljaka koji su se, doznaje Jutarnji, odlučili osvetiti za incident od subote oko ponoći kada su nepoznati huligani na raskrižju Držićeve i Ulice Milke Trnine demolirali dva kombija s 13 Bad Blue Boysa koji su se vraćali s utakmice iz Pule.


Sin vlasnice Dalmatinke, međutim, dvoji da će policija naći napadače jer su bili u potpunosti maskirani.


– Nakon što su sve naše porazbijali, nasrnuli su i na jednog mladića ispred obližnje trgovine koji je, unatoč natečenom oku, odbio liječničku pomoć. Ovaj kafić posluje 40 godina. Bez ikakvih problema.


Naziv Dalmatinka ostao je od prijašnjih vlasnika od kojih smo ga preuzeli, no ime nismo mijenjali. Pa, to je samo naziv, a mi s Dalmacijom nemamo nikakve veze – zaključio je sin vlasnice lokala za Jutarnji.


Oglasila se policija


Prije divljanja u Dalmatinki ista skupina huligana upala je u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu.  O cijelom incidentu od 24. listopada oko 18 sati u Hrvatske bratske zajednice, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, oglasila se i zagrebačka policija. Izvijestili su da je više nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a za njim su trčali nepoznati počinitelji.


U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je, iz zasad neutvrđenog razloga, tjelesno napao 21-godišnjaka koji mu je trčao u susret.


Liječnička pomoć 21-godišnjaku pružena je u KB-u Sveti Duh gdje su mu utvrđene teške ozljede, a zbog čega su policijski službenici u policijsku postaju priveli 29-godišnjaka na obradu. Za ostalim napadačima se, pak, traga.


Nedugo zatim, huligani su u Paromlinskoj u kafiću oštetili vrata i demolirali inventar pritom zapalivši baklju. Ujedno su pretukli i 64-godišnju vlasnicu lokala koja je u teškom stanju hospitalizirana u KB-u Dubrava.