Previše "peglao"

Bivšem direktoru EDIT-a možda se neće suditi: Silvio Forza će priznati i nagoditi se?

Ico Mikuličić

Silvio Forza

Silvio Forza

Novo ročište je zakazano za svibanj do kada bi se trebalo razjasniti mogu li se dvije strane nagoditi i bez suđenja



RIJEKA  Možda bi se i bez suđenja mogao riješiti slučaj bivšeg direktora izdavačke kuće EDIT, Silvija Forze (48), optuženog zbog zlouporabe položaja i ovlasti, saznajemo iz neslužbenih izvora.


Navodno postoji mogućnost da optuženi prizna krivicu i nagodi s tužiteljima i bez suđenja. Zbog toga je sada odgođeno pripremno ročište zakazano pred sutkinjom Ikom Šarić.


Novo je zakazano za svibanj do kada bi se trebalo razjasniti mogu li se dvije strane nagoditi i bez suđenja.




   Forza je početkom prošle godine podnio ostavku nakon što je Državna revizija uočila ozbiljne probleme u financijskom poslovanju tvrtke. Slučaj su zatim preuzeli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske.


Nakon kriminalističkog istraživanja otkrili su sumnje da je Forza od travnja 2011. do srpnja 2013. zlorabio poslovne kreditne kartice za plaćanja privatnih računa i podizanje gotovine. Osumnjičili su ga i za nevraćanje neutrošenih sredstava predujma za službena putovanja u zemlji i inozemstvu tijekom 2012. i 2013. godine.


   Temeljem zaprimljenog izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji i poduzetih izvida u suradnji s PU primorsko-goranskom te potom zaprimljene kaznene prijave, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage.


Ona je otvorena zbog sumnje da je kao ravnatelj koristeći kreditne kartice firme za plaćanje privatnih računa te podižući gotovinu na bankomatima za svoje potrebe i malverzacijama sa putnim nalozima u svoju korist, oštetio firmu za veći novčani iznos. Navodi se da je pitanju iznos od 379.000 kuna.