Jezivo saslušanje

Bivša učiteljica utopila trogodišnju kćer: ‘Stavila mi je ručice na obraze, rekla da me voli i ponavljala da ne želi kupku’

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

U tijeku je saslušanje zbog ubojstva, a na sudu su otkriveni strašni detalji i posljednje riječi nesretne djevojčice. 



Bivša učiteljica Claire Colebourn (36) prije dvije je godine utopila vlastitu djevojčicu Bethan, staru tek tri godine. Trenutno je u tijeku saslušanje na sudu Winchester Crown Court, a Colebourn se izjašnjava da nije kriva. Na sudu su otkriveni strašni detalji, ali i posljednje riječi preminule djevojčice.


Tužiteljica Kerry Maylin otkrila je poroti posljednje riječi trogodišnje djevojčice. Posljednje riječi je prethodno rekla Colebourn tijekom razgovora s policijom. Djevojčica je nekoliko minuta prije nego što je smrtno nastradala, izjavila: “Mamice, ne želim se kupati.”, prenosi Daily Mail. Na sudu se moglo čuti i da je Colebourn rekla policiji da joj je njezina kćer “nažalost, potpuno vjerovala i nije se opirala”. Policiji je rekla da je glavu djevojčice držala pod vodom, lijevom rukom. 


Tijekom saslušanja, iz sudske se galerije čuo plač članova obitelji, uključujući i suze oca malene djevojčice. Michael Colebourn je priznao da nakon što su se on i žena razdvojili, ona ga je na Facebooku i putem e-mailova optužila da ju vara s kolegicom. Rekao je da ta tvrdnja nije točna. Na sudu se otkrilo da je Claire izjavila da je napravila šokantno ubojstvo jer nije htjela da joj kćer bude u blizini oca. 




“Utopila sam vlastitu kćer. Nije se opirala. Njezine ručice su bile ispod njezina tijela. Mislim da je nažalost imala potpuno povjerenje u mene. Napravila sam to što jesam, zbog Bethan”, izjavila je Claire, a prenosi Daily Mail. Tužiteljstvo je zatim nastavilo iznositi stravične detalje događaja. “Rekla je da ju je držala pod vodom jer nije htjela da bude blizu svome ocu. Potvrdila je da je Bethan već preminula kad ju je izvadila iz kade. Rekla je da ju je odvela u spavaću sobu u prizemlju, zamotala ju i zatim sebi ubrizgala injekciju inzulina”, objasnila je Maylin. 


Maylin je prenijela i da je Claire tvrdila da ju je do ruba doveo telefonski poziv u kojem je čula da uznemirava Michaela. “Znala sam kako Bethan spava i nisam htjela da bude u nikakvim bolovima. Stavila mi je ručice na obraze, rekla da me voli i ponavljala da ne želi kupku”, opisala je okrivljena Claire incident. “Čekala sam da se kada napuni. Nikad u životu nisam bila pod takvim stresom. Utopila sam vlastitu kćer, utopila sam vlastitu kćer”, ponavljala je bivša učiteljica. 


Michael Colebourn (38), očiju punih suza, sudu je rekao da je njegova trogodišnja kćer bila sretna kad ju je posljednji put vidio. Poroti je rekao da je nekoliko dana nakon toga pokucao na vrata kuće koju je nekad dijelio s Claire da pokupi Bethan. Na njegovo mu kucanje nitko nije odgovorio. U tim je trenucima nesretna Bethan već nastradala od ruku vlastite majke. “Claire nije bila sretna što trebam vidjeti Bethan 15. listopada, ali naposljetku je dozvolila da budem s kćerkom taj dan. To je bio prvi put da nakon našeg razdvajanja, sam provodim vrijeme s Bethan. Claire nije bila sretna zbog toga. Trebao sam vidjeti Bethan 19. listopada. Došao sam pred kuću i vidio psa u kuhinji, ali sve je bilo zatvoreno. Zaključio sam da sam vjerojatno pogriješio datum i otišao na posao”, prenosi Daily Mail izjavu uplakanog oca.


Bethan je te večeri prevezena u bolnicu, gdje je proglašena preminulom. Michael je na sudu potvrdio da je njegova žena bila uvjerena da ju vara, s čime je postala opsjednuta nakon rođenja njihove kćerke. Claire je zahtijevala rastavu na osnovu toga što njezin muž puno radi, često je na putu zbog posla, kontrolira obiteljske financije i nije zainteresiran za odgajanje Bethan. 


Tužiteljstvo je na sudu tvrdilo da je Claire tjednima prije ubojstva na internetu posjećivala morbidne stranice, povezane sa samoubojstvom i depresijom. Maylin je izjavila da je Claire istraživala i stranice za veze, savjetovanje, ali i svog bivšeg muža, dan prije smrti nesretne djevojčice.


Na sudu se čulo i da je Claire pokušavala pratiti muža, a kratko prije kćerkine smrti, istraživala je internetske stranice o eutanaziji. Poroti su prikazani rezultati autopsije, koji su utvrdili da je utapanje razlog smrti djevojčice. Claire, inače dijabetičarka, nakon utapanja djeteta, ubrizgala je veću količinu inzulina u organizam u pokušaju samoubojstva, a isto je napravila i sljedeće jutro. 


Claire je policiji potvrdila da se pokušala objesiti i izbosti, prije nego li se onesvijestila u sobi na katu obiteljske kuće. Tužiteljstvo je opisalo i tragičan trenutak kad je baka nesretne djevojčice, Janet Fildew, otkrila beživotno tijelo trogodišnje Bethan. “Janet je imala ključ pomoću kojeg je ušla u kuću. Prostorije su bile vrlo tihe, a u prizemnoj sobi je pronašla unuku kako “spava” na krevetu. Ubrzo je na katu pronašla Claire i utrljala joj marmeladu oko usnica, jer je shvatila da joj je kćer pala u dijabetički šok. Nakon toga je ponovno provjerila Bethan i shvatila da je njezino tijelo potpuno hladno. Nazvala je prvu pomoć”, izjavila je Maylin. 


Daily Mail prenosi da je nakon smrti djevojčice, njezin slomljeni otac odao počast kćerki. “Obitelj i prijatelji su slomljeni tragičnim gubitkom. Bethan je donosila toliko sreće i radosti u mnoge živote. Bila je uvijek spremna za avanturu. Brižljiva djevojčica će nam svima nedostajati”, pisalo je u obiteljskoj izjavi. Potpuno suđenje za Claire održat će se sredinom ovog mjeseca, a na svim dosadašnjim saslušanjima, bivša se učiteljica izjasnila nevinom.