Nesreća

Biskup s kaznenom prijavom: Monsinjor u lovu upucao kolegu lovca u natkoljenicu

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Biskup, inače strastveni lovac, zapucao je prema divljoj svinji i promašio je, a zrno je pogodilo muškarca (64) u natkoljenicu



RIJEKA Monsinjor Vjekoslav Huzjak u petak je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, a policija je protiv bjelovarsko-križevačkog biskupa podnijela kaznenu prijavu, doznaje Večernji list.


Huzjak (58) je inače strastveni lovac, a bili su u organiziranom i prijavljenom lovu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana. U trenutku nesreće on i drugi lovac bili su na susjednim čekama koje su udaljene oko 90 metara.


Biskup je zapucao prema divljoj svinji i promašio je, a zrno je pogodilo muškarca (64) u natkoljenicu. Pomoć su mu pružili u KB Dubrava gdje su utvrdili teške ozljede koje nisu opasne po život.




Biskup nije bio pod utjecajem alkohola, ali mu je oduzeta puška. Prijavili su ga zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Večernji list.


O događaju se, javlja Hina, očitovao i Biskupijski ordinarijat u Bjelovaru priopćenjem u kojem se navodi da biskup izražava žaljenje zbog svega što se dogodilo.


»Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak«, stoji u priopćenju.


Biskup Huzjak rođen je u 25. veljače 1960. godine u Jalžabetu kod Varaždina. Nakon što je završio klasičnu gimnaziju na Dječačkom sjemeništu u Zagrebu, Huzjak je diplomirao teologiju i filozofiju na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a svećenik je postao 1986. godine.


Bio je kapelan u Mariji Bistrici šest godina te župnik u zagrebačkom naselju Savica-Šanci. Magistrirao je u Rimu 1996. godine, a doktor teologije postao je 2002. godine, iste godine Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je monsinjorom.


Papa Benedikt XVI. imenovao ga je prvim biskupom Bjelovarsko-križevačke biskupije 5. prosinca 2009.