Spašavanje na moru

BORBA S OLUJOM Pomorska policija kod Umaga spasila 86-godišnjeg ribara

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Oko 15 sati policija je zaprimila dojavu o pozivu u pomoć muškarca s barke na 1,2 nautičke milje od obale Umaga nakon što mu je otkazao motor, a na moru je počelo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom



UMAG Zahvaljujući brzoj intervenciji pomorske policije u ponedjeljak je u umaškom akvatoriju spašen 86-godišnji rekreativni ribolovac kojemu je na 4,5-metarskoj barci otkazao motor te je zbog velikih valova i jakog vjetra bio u životnoj opasnosti, izvijestila je istarska policija.


Oko 15 sati policija je zaprimila dojavu o pozivu u pomoć muškarca s barke na 1,2 nautičke milje od obale Umaga nakon što mu je otkazao motor, a na moru je počelo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom.


Prijetila je opasnost da valovi odnesu barku na otvoreno more i potope je. Dvočlana posada policijskog plovila pomorske policije Pula: zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica odmah su se uputili prema unesrećenom. Do barke su doplovili za 20-ak minuta, uspjeli je privezati uz policijsko plovilo te 86-godišnjeg ribolovca zajedno s barkom doteglili u umašku luku.




Zahvaljujući brzoj intervenciji Mijića i Medice, koji su, unatoč jakom vjetru i lošim meteo uvjetima na moru krenuli u akciju spašavanja, ribar je pošao bez ozljeda.