Požar na Škurinjama

BACIO OPUŠKE U PLASTIČNU VREĆU Radnik zbog požara priveden pa pušten da se brani sa slobode

Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Sumnjiči se da je 16. veljače, oko 21 sat, u skladištu u vlasništvu zagrebačke tvrtke na Škurinjskoj cesti u Rijeci izazvao požar ispraznivši pepeljaru s neugašenim cigaretama u plastičnu vreću za otpad



Zbog katastrofalnog požara na Škurinju, jednog od najvećih u Rijeci posljednjih desetljeća, policija je danas privela 35-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Osumnjičeni za izazivanje velikog požara postrojenja Elgrada na Škurinjama pušten je da se brani sa slobode.


Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je kazneno prijavljen riječkom Općinskom državnom odvjetništvu.Tereti se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, da je »doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom«. Okrivljenog djelatnika Elgrada policija je privela na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, nakon čega je pušten da se u daljnjem kaznenom postupku brani sa slobode. Ocijenjeno je da ne opstoje razlozi da mu se odredi istražni zatvor, pa tužiteljstvo nije ni predložilo njegovo pritvaranje. To ne znači da će izbjeći kaznenu odgovornost, već samo da neće u ćeliji čekati kako će se dalje razvijati razvijati stvari.


 Tereti se za »teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti«, i to stavak koji tretira »imovinsku štetu velikih razmjera«, za što je zakonodavac predvidio kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora.




– Sumnjiči se da je 16. veljače, oko 21 sat, u skladištu u vlasništvu zagrebačke tvrtke na Škurinjskoj cesti u Rijeci izazvao požar ispraznivši pepeljaru s neugašenim cigaretama u plastičnu vreću za otpad. Skladište je napustio bez da se prethodno uvjerio da su svi opušci ugašeni, uslijed čega je došlo do zapaljenja sadržaja plastične vreće, priopćila je PU primorsko goranska.


Nastali požar se, nastavljaju dalje, proširio na skladišni prostor tvrtke Elgrad sa strojevima, opremom i drugim predmetima, kao i na skladište druge tvrtke te na autopraonicu u neposrednoj blizini. 


Po informaciji Općinskoga državnog odvjetništva, šteta je 7,5 milijuna kuna.