Suđenje

Afera Agram: Dijana Pripuz odbila svjedočiti, u sudnici Sandra Perković

Hina

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com



Dijana Pripuz, sestra poduzetnika Petra Pripuza, u srijedu nije željela svjedočiti na suđenju u aferi Agram u kojoj je uz njena brata glavni optuženik zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Svjedokinja se pozvala na zakonsku blagodat nesvjedočenja protiv članova obitelji pa će sudsko vijeće na današnjoj raspravi saslušati svjedočenja atletičarke i Bandićeve stranačke suradnice Sandre Perković te Branke rabatić iz Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima.


Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.




Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na šteteu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada prošle godine.


Bandić i njegovi suoptuženici od početka odbacuju krivnju, osim dvojice koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.


Krajem ožujka 2019. optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.