Samanta Fabris

Žao mi je što odazim iz Conegliana, ali imam dobru ponudu iz Rusije…

Kristian Sirotich

Samanta Fabris priključuje se pripremama hrvatske odbojkaške reprezentacije/Foto NL Arhiva

Samanta Fabris priključuje se pripremama hrvatske odbojkaške reprezentacije/Foto NL Arhiva

 Ove dvije godine u Coneglianu bile su mi zaista pravi užitak. Dakle, s jedne mi je strane žao, s druge strane opet uvijek trebaš nekakvu promjenu - kaže bivša odbojkašica Rijeke



RIJEKA Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija sutra bi u Varaždinu trebala kompletirati svoje redove. Djevojkama koje trenutačno rade pod budnom paskom Frane Žanića, Ivana Đorđevića i kondicijskog trenera Emila Baltića pridružit će se kompletan stručni stožer predvođen izbornikom Danieleom Santarellijem i najvažnijom karikom – Samantom Fabris. Za najbolju hrvatsku i jednu od ponajboljih europskih odbojkašica ovo je trebala biti sezona iz bajke, nedostajala je još samo jedna pobjeda, ona u subotnjem finalu Lige prvakinja u berlinskoj dvorani Max Schmeling. No, ostala im je nedostižna. Djevojke iz Novare odigrale su sjajnu utakmicu i potpuno zasluženo stale na tron uzvrativši na taj način Samantinom Coneglianu za uvjerljivi poraz u finalu doigravanja talijanskog prvenstva.


– Šteta. Bili smo korak od toga da stavimo tu trešnjicu na tortu – s osjetnom dozom tuge u glasu govorila je Samanta po dolasku u Italiju i oproštajne večere sa suigračicama i navijačima u Coneglianu. – Možda je bilo i teško očekivati da ćemo uspjeti pobijediti Novaru četiri puta za redom, jer ipak je riječ o sjajnoj ekipi, koja je to i dokazala u Berlinu. Odigrale su sjajnu utakmicu, najbolju u naša posljednja četiri međusobna susreta. Mi jednostavno nismo bile na razini.


Ključna odbojkašica Novare u pobjedi nad Coneglianom bila je Paola Egonu, koja će od iduće sezone nositi dres svojih dojučerašnjih suparnica. Dolazak Egonu u isto vrijeme znači i da Samanta Fabris odlazi u neku novu sredinu. Zna li se u koju?




– Egonu dolazi, ja odlazim. Rekla sam da ćemo se time baviti kada se sve završi, ovih narednih dana bih trebala riješiti to pitanje. Znam šta vas zanima, koje su opcije? Imam jako dobru ponudu iz Rusije. Dakle, vrlo vjerojatno Rusija ili… hmmm.


Je li vam žao što odlazite iz Italije?


– Pa, iskreno, više mi je žao što odlazim iz Conegliana. Ekipa je odlična, kompletan staf je na visokoj razini, liječnici… Sve što poželiš imaš na jednom mjestu. Ove dvije godine u Coneglianu bile su mi zaista pravi užitak. Dakle, s jedne mi je strane žao, s druge strane opet uvijek trebaš nekakvu promjenu. U Italiji sam provela sedam godina, osvojila dva naslova, jedan Superkup, tri puta sam poražena u finalu Kupa. Treće i drugo mjesto u Europi, drugo na Svjetskom klupskom prvenstvu… Sve u svemu bilo je odlično. Vrijeme je za rastanak – rekao je Fabris…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU