Završnica u Kostreni

Zagrebački par osvojio treće izdanje Trofeja Rijeka u odbojci na pijesku

Kristian Sirotich

Ana Mioč, Davor Bogdanović, Lorena Bosnar, Hrvoje Zelenika, Sara Barać i Kristijan Smiljanić/V. LIVERIĆ

Ana Mioč, Davor Bogdanović, Lorena Bosnar, Hrvoje Zelenika, Sara Barać i Kristijan Smiljanić/V. LIVERIĆ

Hrvoje Zelenika i Lorena Bosnar, zagrebački par specijaliziran za odbojku na pijesku, do trofeja je došao bez izgubljenog seta. U finalu su bili bolji od Ane Mioč i Davora Bogdanovića

RIJEKA Zagrepčani Hrvoje Zelenika i Lorena Bosnar pobjednici su 3. Trofeja KOP Rijeka, turnira mješovitih parova, prvog nakon punih dvadeset godina, odigranog na četirima terenima u Kostreni, na Kantridi i u Ičićima. Zelenika i Bosnar, inače uigran par na pijesku, u finalu riječkog turnira bili su uspješniji od riječke kombinacije, Ane Mioč i Davora Bogdanovića. Na finalnoj utakmici odigranoj u Kostreni pred stotinjak gledatelja i u odličnoj atmosferi Zelenika i Bosnar slavili su sa 2:0 (21:16, 21:15).Zagrebačkom paru potpuno je zasluženo na kraju pripao prijelazni pehar KOP Rijeka, od 16 prijavljenih parova defiitivno su pokazali najviše. Na putu do titule nisu izgubili niti jedan set.

Inače, Ana Mioč i Davor Bogdanović mjesto u finalu izborili su pobijedivši Saru Barać i Kristijana Smiljanića 2:0 (21:17, 21:15), dok su Bosnar i Zelenika u drugom polufinalu bili uspješniiji od Ivane Šćulac i Marija Krmpotića 2:0 (21:14, 21:14). Iznimno dramatična bila je i utakmica za treće mjesto, u kojoj su Sara Barać i Kristijan Smiljanić uspjeli nadoknaditi set zaostatka i svladati Ivanu Šćulac i Marija Krmpotića ((2:1 (19:21, 21:17, 15:6).


Turnir u organizaciji KOP Rijeka okupio je 16 parova, uglavnom sastavljenih od odbojkaša i odbojkašica iz riječkih klubova, odnosno iz riječkog prstena. Najveći suparnik sudionicima bila je velika vrućina, ali je zato atmosfera tijekom čitavog dana bila odlična.


Rezultati četvrtfinala, Popić, Ličina – Bosnar, Zelenika 0:2, Cvitković, Banko – Barać, Smiljanić 0:2, Šćulac, Krmpotić – Kregar, Jurković 2:0, Mioč, Bogdanović – Fabulić, Lešić 2:0. Rezultati polufinala: Šćulac – Krmpotić – Bosnar, Zelenika 0:2, Barać – Smiljanić – Mioč, Bogdanović 0:2. Za 3. mjesto: Šćulac, Krmpotić – Barać, Smiljanić 1:2, Bosnar, Zelenika – Mioč, Bogdanovć 2:0. Poredak: 1. Bosnar, Zelenika, 2. Mioč, Bogdanović, 3. Barać, Smiljanić, 4. Šćulac, Krmpotić, 5. Popić, Ličina, 6. Cvitković, Banko, 7. Kregar, Jurković, 8. Fabulić, Lešić…..