Daniele Santarelli

U današnjem finalu protiv Češke sigurno moramo igrati bolje

Hina

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Daniele Santarelli/Foto PIXSELL

Subotnji finale Zlatne europske lige odbojkašica između Hrvatske i Češke igrat će se od 19 u varaždinskoj sportskoj dvorani na Dravi. Prije toga, od 16 sati, za treće će mjesto igrati Bjelorusija i Španjolska.



VARAŽDIN Nakon 3-1 (25-21, 25-22, 23-25, 25-20) pobjede protiv Španjolske u polufinalu završnog turnira Zlatne europske lige odbojkašica u Varaždinu i plasmana u finale protiv Češke kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris izjavila je kako joj je želja osvojiti naslov.


»Imale smo dosta oscilacija u igri. Španjolskoj smo u jednom momentu dopustile da nas dovede u tešku situaciju. Na kraju smo se izvukle i timski odradile odlično. Ali ima mjesta za napredak«, rekla je Fabris.


Lucija Mlinar je dodala da su očekivale tešku utakmicu u polufinalu, ali da je prevagu donijela mentalna snaga, pristup i borbenost hrvatske reprezentacije.




»Španjolska je malo drugačiji protivnik nego prijašnji, dobra obrambena ekipa, malo dosadna. No mi smo se dobro pripremile za utakmicu, odradile taktiku i zasluženo pobijedile«, kazala je hrvatska odbojkašica te dodala da je fokus u potpunosti bio na Španjolskoj pa će pripreme za sutrašnje finale i upoznavanje s igrom češke reprezentacije biti odrađene večeras.


Hrvatski izbornik Daniele Santarelli meč je opisao kao čudan.


»Rezultat je nevjerojatan. Prvi set smo bili fantastični, drugi ne, ali smo dobili, u trećem smo puno griješili iako je pritisak bio na Španjolskoj. Zato nam je ovo važno iskustvo«, rekao je izbornik te najavio finale s Češkom:


»Moramo se malo odmoriti za finale. Češka je dobar tim. Nisam ih puno gledao, ali ono što znam je da su izbalansirane, igraju bez grešaka. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Mi sigurno moramo igrati bolje«.


Subotnji finale između Hrvatske i Češke igrat će se od 19 u varaždinskoj sportskoj dvorani na Dravi. Prije toga, od 16 sati, za treće će mjesto igrati Bjelorusija i Španjolska.