Darko Antunović

U Mladosti su ostali zatečeni: Nekoga proglasiti prvakom nakon dviju utakmica…

Ivan Volarić

Darko Antunović

Darko Antunović

Ako je već netko procijenio da se zbog koronavirusa neće moći završiti prvenstvo, onda niti ne treba proglašavati prvaka - ocjenjuje Riječanin na čelu Mladosti



RIJEKA Odluka Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza o prekid prvenstva i proglašenju prvaka na temelju aktualnog stanja na ljestvici izazvala je dosta polemika u klupskim redovima, a najviše su u cijeloj priči oštećeni odbojkaši Mladosti. Zagrepčani su ostali bez prilike obraniti titulu nakon što su odigrali svega dvije utakmice u domaćem prvenstvu, odnosno doigravanju za prvaka. Naime, Mladost i Mladost Ribola Kaštela su obje svoje utakmice, protiv Rijeke i Murse, dobili s 3:0 pa je o naslovu odlučio poen količnik.


– Ne znam uopće što bih nakon svega komentirao. Odluka je u prvom redu prebrzo donesena – govori Darko Antunović, Riječanin na funkciju sportskog direktora HAOK Mladosti u obje konkurencije. – Ako je već netko procijenio da se zbog koronavirusa neće moći završiti prvenstvo, onda niti ne treba proglašavati prvaka. Mi smo na ovaj način postali prvaci u ženskom dijelu, ali po meni je i to nepošteno. Sa ženskom ekipom nismo izgubili dvije godine i vrlo teško bismo ispustili naslov, međutim, isto tako smatramo da odluka o dodjeli naslova na ovaj način nije poštena. Pa u muškom dijelu su se odigrala tek dva kola doigravanja!


Paradoks je da se »mladostaši« s novim prvakom Mladosti Ribolom Kaštelom nisu ove sezone sastali niti jednom u nekom nacionalnom natjecanju. A obje utakmice u MEVZI sugerirale su napetu borbu za svaki poen u utrci za naslovom prvaka.




– Mislim da smo mi u Mladosti najmjerodavniji za donositi objektivne komentare jer smo ovom odlukom postali prvaci u ženskoj, a izgubili naslov u muškoj konkurenciji. Mogu samo reći da niti jedan od ta dva naslova nije pravedan. Ne znam zašto se tako ishitreno donosila odluka, pa tko unaprijed može tvrditi da se prvenstvo ne bi moglo dovršiti u srpnju, kolovozu ili čak rujnu. U nogometu se otkazuje EURO da bi se sačuvala nacionalna prvenstva, da bi se klubovima omogućilo da opstanu nakon svega ovoga. Na ovaj način ne vidim kako odbojkaški klubovi mogu opstati… – dodao je Antunović.


U Sloveniji je donešena indentična odluka, ali postoji jedna bitna razlika.


– Odbojkašice Maribora su primjerice cijele sezone bile prve, izgubile su jednu utakmicu i ostale bez naslova. Međutim, oni su, dok je bila MEVZA, igrali i svoje domaće prvenstvo, što kod nas nije slučaj. Kod nas je slučaj da smo mi i Kaštelani odigrali tek dvije utakmice, kod djevojaka naše odbojkašice i i Kaštelanke su odigrale pet kola doigravanja… E sad proglasiti nekoga prvakom nakon dviju utakmica… To je malo neubičajeno i nije korektno – rekao je Antunović.