Nije bilo povratka

SUPERLIGA Mladostaši prejaki: Odbojkaši Rijeke poraženi na startu posljednjeg kruga

Kristian Sirotich

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Utakmica 7. kola Prve skupine Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost (25:22, 15:25, 15:25, 16:25). Dvorana mladosti. Suci: Poropat (Rovinj) i Brlas (Rijeka). Delegat: Stipaničev (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović 4, Ličina 1, Lešić, Jurišić 15, Martić, Osojnak 16, Čule 1, L. Lasić 2, Banko, D. Lasić 10, Sušanj, Smiljanić (L), Jurčević (L).


MLADOST: Jurić, Nikačević 15, Mitrašinović 7, Bakonji, Sedlaček 20, Šarčević (L), Hanzić, Prlić 3, Marelić 8, Krunić, Dukić 13, Anić (L).




Napad poeni: Rijeka 38, Mladost 52. Blok poeni: Rijeka 7, Mladost 10. Servis poeni: Rijeka 3, Mladost 4. Servis greške: Rijeka 10, Mladost 14. Neforsirane greške: Rijeka 19, Mladost 5.


Odbojkaši Rijeke nisu uspjeli iznenaditi »mladostaše« iako su bili na dobrom putu da i njima, kao što su to nedavno učinili Kaštelanima, otkinu barem jedan bod. No, protiv aktualnih prvaka uspjeli su povezati dva seta, a Zagrepčane su u raskoraku uhvatili samo na otvaranju susreta. A kada su »mladostaši« ubacili u višu brzinu povratka više nije bilo.


Do tehničkog predaha u prvom setu niti jedna momčad nije imala značajniju prednost. Gosti su za nijansu više griješili na servisu, Riječani im vratili s nekoliko pogrešaka iz igre. Prvu osjetniju prednost stekli su gosti, koji su nakon bloka Prlića na Dragi Lasiću poveli 16:13. No, Riječane to nije obeshrabrilo, dva uspješna prolaza (Drago Lasić i Jurišić) i jedan blok Jurišića »jedan na jedan« sa Sedlačekom prvi set su odvele u neizvjesnu završnicu. Riječani su u tim trenucima bili u naletu, razigrani u polju i odlični na bloku odlaze na tri poena prednosti (21:18), ali im gosti uzvraćaju na identičan način i serijom 4:0 prelaze u vodstvo (21:22). No, Riječani su ipak ostali u tom pozitivnom tonusu i dvama prolazima Osojnaka vratili prednost pa Sedlačekovom pogreškom dočekali set loptu koju je u vodstvo as servisom pretvorio Jurišić.


Prepirka s domaćim trenerom Liverićem iz prvog seta natjerala je suca Brlasa da naglo postroži kriterij prema domaćoj momčadi na otvaranju drugog seta pa je uz tri uzastopno dosuđena dodira mreže i posebno inspiriranog Nikačevića, koji je u igru ušao umjesto Prlića, Mladost pitanje poravnanja praktički riješila već nakon tehničkog time outa (6:13). Nikačević je impresivno odigrao drugu dionicu, prošao je svih osam lopti kojima ga je poslužio iskusni tehničar Krnić i još je dodao jedan blok. Kada je odmah na otvaranju treće dionice Nikačević prvi put zaustavljen (blok Jurišića) Krnić je razigravao Sedlačeka. I Riječani na to nisu imali odgovor. Bez obzira koliko silno željeli dokazati da se ravnopravno mogu nositi s jedinom neporaženom ekipom prvenstva i bez obzira koliko truda i energije uložili. Nema tu previše filozofije, Zagrepačani imaju veću kvalitetu, bili su odlični na prijemu i bloku i kada su k tome u drugom, trećem i četvrtom setu smanjili broj pogrešaka na servisu uhvatili su ritam kojega Riječani više nisu mogli pratiti.