Superliga odbojkaša

SMILJANIĆ: Mladost je jaka, ali mi smo – Rijeka

Ivan Volarić

Odbojkaši Rijeke u večerašnji derbi ulaze s druge pozicije/Foto Arhiva NL

Odbojkaši Rijeke u večerašnji derbi ulaze s druge pozicije/Foto Arhiva NL

Prije dvije godine smo dobili Mladost i to pojaviše zahvaljujući obrani. Hvatali smo sve što se dalo uhvatiti - kaže libero riječkih odbojkaša



RIJEKA Odbojkaši Rijeke večerašnjim (20 sati) gostovanjem u zagrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić nastavljaju svoj serijal prvenstvenih derbija. Nakon što su Riječani prošle subote uz sjajnu igru svladali Mladost Ribolu Kaštelu na Trsatu, danas u 7. kolu Superlige gostuju kod aktualnog prvaka zagrebačke Mladosti. Mladostaši su tijekom tjedna odradili prvenstveni zaostatak i s maksimalnim učinkom zasjeli na čelnu poziciju s koje su na stepenicu niže pomaknuli – Riječane. Naime, momčad Velimira Liverića također ima šest pobjeda, ali su ih punog bodovnog plijena stajale dvije partije s dva izgubljena seta. Ne umanjuje to činjenicu da se večeras u Zagrebu sastaju prva i druga momčad lige koje su pokazale najviše u dosadašnjem tijeku sezone.


– Ove sezone smo ostvarili ono što smo i ciljali kada smo se ljetos pojačali Bogdanovićem. Rekli smo sami sebi, ne idemo u sezonu s ciljem da budemo drugi, već dati sve od sebe da pokušamo biti prvi. Protiv Mladosti moramo igrati svoju igru, idemo dati sve od sebe, pokušati dobiti utakmicu. Ako već ne uspijemo u tome onda da, slikovito rečeno, barem poginemo muški… – govori Kristian Smiljanić, libero riječke momčadi, koja je ove sezone sklona oscilacijama u svojim izvedbama. Međutim, ohrabruje uoči današnje utakmice da su Riječani bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije – prošle nedjelje protiv izravnog konkurenta za drugu poziciju.


– Kiksali smo prije toga u Kupu u Nedelišću i osjećala se određena nervoza. Međutim, u nedjelju smo bili pravi. Kaštelani nas duže vremena pobjeđuju i mi smo bili dodatno napaljeni. Željeli smo pokazati da možemo, da nismo slučajno na vrhu. Svih je to ponijelo. Meni je bilo super igrati, a i suigrači su kasnije potvrdili da smo stvarno jako emotivno proživljavali svaki poen što se na kraju odrazilo i na rezultatu. Upravo su nas te silne emocije i velika želja nosili prema pobjedi – nadovezao je Smiljanić, koji smatra da Riječani imaju svoje šanse protiv europske Mladosti. Uostalom, s nekima od svojih današnjih suparnika je svojevremeno dijelio reprezentativnu svlačionicu.




– Dobro se poznajemo. O njihovoj kvaliteti je bespredmetno govoriti. Zato i jesu na vrhu bez izgubljenog boda. Međutim, mi smo Rijeka – imamo svoju kvalitetu. Što bi moglo presuditi? Od prijema sve kreće. Ako je prijem dobar, tehničar je slobodniji, a onda je i napadačima lakše prolaziti. Niža smo ekipa i ne možemo toliko konkurirati u bloku, što znači da moramo biti pravi u obrani. Uostalom, prije dvije godine smo ih dobili i to pojaviše zahvaljujući obrani. Hvatali smo sve što se dalo uhvatiti – poručio je libero riječke momčadi.