Superliga odbojkašica

Riječke odbojkašice priželjkuju i treću pobjedu ove sezone protiv Vukovarki

Denis Frančišković

Marta Cvitković/Foto Arhiva NL

Marta Cvitković/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbojkašice Rijeke CO nakon prvenstvene stanke i u Osijeku izborenog polufinala Kupa Snježane Ušić vraćaju se Trsatu. Na programu je, s početkom u 17.30 sati, treće kolo Superlige doigravanja za prvaka, a protivnik stari poznanik, sastav Enni Vukovara. Svojevrsno je to zaigravanja za gostovanje kod Mladosti…


– Termin je malo drugačiji, nedjeljni, ali mislim da nam to neće smetati. Očekujemo još jednu pravu utakmicu, poglavito nakon odličnog izdanja u Osijeku – kaže Marta Cvitković. – Ako budemo barem približno tom izdanju, trebali bismo dobiti i Vukovarke. Odigrale smo iznad očekivanja, dobre se pripremile i ovo nam može biti dobar impuls za dalje. Pogotovo jer smo izgubile prvi set pa se vratile.


Riječanke su dosad u prvenstvu dvaput pobijedile Vukovar, istim rezultatom (3:2) u gostima i na Trsatu.




– Prošli put malo je teže bilo s Vukovarkama, ali prije svega jer smo uigravale juniorsku postavu. Vjerujem da će sada biti lakše. Iza nas je stanka, ali ova utakmica u Osijeku baš nam je dobro došla. Ključ uspjeha? Da skupimo glave i odigramo kako znamo. Vukovar je vjerojatno na papiru najslabija ekipa od ovih pet u doigravanju, ali ne smije biti opuštanja – dodaje Cvitković.


Riječanke su plan ispunile već samim plasmanom među pet najboljih hrvatskih ekipa, a niti u Kupu nisu bez šansi da viziraju finale.


– Sad su protivnici puno jači priključivanjem Mladosti i Kaštele, ali možemo igrati i s njima. Vjerujem da ćemo imati što pokazati i u sljedećim utakmicama. Kup? Pa, bolje da je ispalo nakon svih peripetija da igramo s Kaštelom nego s Mladosti. Naravno, imamo svoje šanse, ali bit će to zahtjevna utakmica – zaključuje Cvitković.