Superliga odbojkašica

Riječanke protiv Olimpika love važne bodove za doigravanje

Zlatko Horvat

Sara Barać/Foto Arhiva NL

Sara Barać/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbojkašice Rijeke danas i sutra zaključuju prvo poglavlje natjecanje u Superligi. U posljednjem, 14. kolu odbojkašice Rijeke CO dočekuju Olimpik (Dvorana mladosti, 19.30 sati) u susretu koji odlučuje koja će ekipa biti prva pratilja vodeće Mladosti. Zagrepčanke su na vrhu ljestvice s 38 bodova, slijede Riječanke i Olimpik s 26 bodova, dok četvrtoplasirana Kaštela ima 24 boda.


No, budući da se u novu ligu sa četiri ekipe prenose bodovi iz međusobnih susreta u borbi za naslov prvakinja, za Riječanke ova utakmica ima posebnu vrijednost. Naime, na ljestvici bodovi koje se prenose u drugi krug Riječanke su – posljednje. Mladost ima 17, Olimpik 8, Kaštela 5, Rijeka CO 3 boda. Nova tri boda za Riječanke vrijede poput suhog zlata jer bi tada Olimpiku došle na dva boda zaostatka.


– Za nas je to jako bitna utakmica i igračice su toga svjesne – kaže Krešimir Jurić, pomoćni trener riječke ekipe. – Naša očekivanja su velika. Igramo na domaćem terenu, nadamo se pobjedi i u nju vjerujemo. Naravno, neće nam ni Olimpik doći u goste i prepustiti bodove. Zagrebačkih susret ovih ekipa sredinom studenog pripao je Olimpiku s 3:1, nakon što su gošće dobile prvi set.




– U Zagrebu nismo dali sve što možemo. S ovom utakmicom počinje lov za drugim mjestom uoči doigravanja.


Do jučer nije bilo zdravstvenih problema, ima ozljedica, gležanj, rame, ali ništa ozbiljno s izuzetkom Anje Žarković, koju već duže vremena muči zadnja loža.


S obzirom na dvostruki program, Riječanke vjeruju da će ljubitelji odbojke ostati poslije muškog derbija. Podrška i pobjeda značile bi im puno u osvajanju bodova, prvog koraka u dostizanju konačnog cilja, finala doigravanja protiv Mladosti.


– U drugom dijelu bitno je pokušati osvojiti što više bodova s obzirom na to da dvaput sa svakom ekipom. Naravno da je želja finale, ali idemo korak po korak.