Superliga odbojkaša

Riječani propustili otkinuti bod favoriziranoj Mladosti

Ivan Volarić

Odbojkaši Rijeke su pružili dostojan otpor lideru/Foto R. BRMALJ

Odbojkaši Rijeke su pružili dostojan otpor lideru/Foto R. BRMALJ



RIJEKA Utakmica 14. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 1:3 (27:25, 16:25, 13:25, 16:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Paolo Markulin i Dean Poropat.


RIJEKA: Stanić, Krmpotić, Lasić 12, Janjanin, Jurčević (L), Colnar, Osojnak 12, Lešić 4, Smiljanić (L), Pavlović 4, Bogdanović 16, Ličina 1.


MLADOST: Sabljak 13, Radoš (L), Nikačević 2, Mitrašinović, Bakonji, Jurić, Sedlaček 16, Prlić 7, Šarčević (L), Dukić 10, Krnić 4, Marelić 13.




Šteta! Odbojkaši Rijeke poraženi su od lidera i aktualnog prvaka, ali na kraju imaju za čim žaliti. Možda ne za pobjedom, ali barem za jednim bodom, odnosno drugim osvojenim setom. Sve je mirisalo na takav rasplet, posebno nakon što su Riječani odigrali uraganski prvi set, vjerojatno jedan od najboljih ove sezone. Riječani su spasili tri set lopte, a onda je na prvu riječku set loptu Sedlaček otpucao »out«. Sve je u toj dionici bilo na svojem mjestu od prijema, servisa pa do raznovrsnih napadačkih riješenja. Mladostaši su vrlo brzo uzvratili, početkom drugoga i trećega seta su pokazali mišiće. Liverić je iz svojega rostera prošaranog izostancima i ozljedama izvukao »klince« (Stanić, Colnar…) i nije pogriješio. Odigrali su u granicama svojih mogućnosti – vrlo solidno. Odmorio je pritom neke od udarnih igrača i bacio sve karte na četvrti set. Riječani su vodili 5:1, pa se našli na »minus pet« (10:15). Smogli su snage za povratak na 15:17, a onda je netko »ugasio svjetlo« u dvorani.


Na servis liniju stao je Sedlaček i svojim ne toliko snažnim koliko preciznim servisima odradio većinu posla u seriji 0:7. Pomogli su mu i domaći odbojkaši, koji su izbacili dosta lopti izvan granica igrališta, nešto je zaustavio i sjajan blok Mladosti. Semafor je pokazivao 16:24 kada je mladom Colnaru zadrhtala ruka, poslao je loptu sa servis linije u mrežu. Stotinjak gledatelja je zapljeskalo riječkoj mladosti i sasvim pristojnom otporu objektivno osjetno kvalitetnijem suparniku.


Poredak skupine za prvaka: Mladost 18, Mladost RK 9, Rijeka 8, Osijek 1 bod.