Prva A liga odbojkašica

Porečanke s “pola gasa” pobijedile Grobničanke, Kostrena bolja od Osijeka

Glas Istre



 Bez ikakvih poteškoća, s pola gasa, za sat i deset minuta igre, stigle su odbojkašice Poreča do očekivane i uvjerljive, treće uzastopne pobjede, ovoga puta savladavši nejaki Grobničan, uz Marsoniju najslabiji klub koji je ove sezone gostovao u Velom Joži i koji će jako teško izbjeći sudbinu selidbe u niži ran.



Dvorana SRC-a Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Dean Poropat (Rovinj) i Ana Stipaničev (Rijeka).


POREČ: Novosel, Zahirović (L), Brletić, L. Miloš, Šaini, Pahović, K. Miloš, Belušić, Žužić, Mostahinić, Musić.




GROBNIČAN: Mavrinec (L), Krizmanić, Brozinić, Zubčić, Fafanđel, Tomas, Tomašić, Vukorepa, Perić, Čop, Vrbanc, Kovačević.



Mirno je, bez potrebne za interveniranjem, trener Porečanki Miodrag Stojaković, sjedeći cijelo vrijeme utakmice na klupi, promatrao kako njegove odabranice rutinski odrađuju obvezu, koristeći ovom prigodom svih 11 raspoloživih igračica. No i kolega mu je s druge klupe, Marko Crnković, također susret uglavnom provodio u ulozi gledatelja, kao da se unaprijed, i prije dolaska u Poreč, pomirio sa sudbinom.


Prvi set Poreč je odradio u postavi Novosel, Brletić, Laura i Karolina Miloš, Pahović, Mostahinić i libero Zahirović koja se unazad šest-sedam utakmica iskristalizirala udarnom. Od samog su početka seta Porečanke počele graditi svoju prednost, povele 5:1, stigle na 18:8 i 22:12, te u završnici tek neznatno zastale. Drugi set je u cijelosti umjesto Marine Novosel odigrala Orieta Žužić, dok je tijekom seta trener Stojaković umjesto Karoline i Laure Miloš na parket poslao novu tehničarku Marcellu Šaini i Željku Belušić. Grobničanke su se u tom setu držale u egalu do svog zaostatka 9:10 no onda su porečke odbojkašice serijom 9:1 odletjele na 19:10 i set osvojile još uvjerljivijom razlikom u odnosu na prvi. U trećem setu je uz postavu koja je započela drugi set, Stojaković umjesto Vanesse Pahović vratio Novosel, ali je kasnije umjesto nje i Laure Miloš u igru uveo Belušić i Arijanu Musić.


No, sve te igračke rošade nisu nimalo utjecale na kretanje rezultata koji je kao i u prva dva seta bio jednosmjeran, odnosno rezultat se iz poena u poen samo povećavao na domaću stranu. Djevojke iz Velog Jože su vodile 12:1, te su na kraju gošće jedva dohvatile dvoznamenkast broj poena.


 Dvorana Kostrena. Gledatelja: 50. Suci: Franolić i Adamek (Zagreb).


KOSTRENA: Černjeka, Šćulac, Mioč, Vadlja, Perić, Tićak, Giaconi (L), Podnar, Georgievski, Dujmić, Šikić.


OSIJEK: Štulić, Romić, Danilović, Volmut, Jurić, Jakšetić, Bilić, Radović, Šimunec.



Bitno oslabljene Kostrenke, kojima su u standardnoj postavi nedostajale čak četiri prvotimke (Kružić, Bakarčić, Brčić i Tea Lovrinov), uspjele su izvući pobjedu na ruletu petog seta. Jedna lopta presudila je na stranu domaćih odbojkašica koje su nakon otvaranja utakmice jednostavno stale i prilično kompromitirale sve dobro što su u prvim dvama setovima napravile. No, na kraju su se ipak uspjele iskupiti.