Odbojkaši 'Rijeke'

Osojnak: Za ovakve utakmice živimo

Denis Frančišković

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Ovo je nagrada za generaciju  koja igra zapaženo posljednje tri godine na čelu s trenerom Velimirom Liverićem – kaže riječka uzdanica



RIJEKA  Odbojkaši »Rijeke« doslovno su »u mlinu«, ritam srijeda-subota i igranje na tri kolosijeka ispunili su jesenski kalendar, ali i učinili odbojkašku scenu u Rijeci puno življom. Nakon što su protiv »Siska« izborili pobjedu u polufinalu, izabranici Velimira Liverića nadomak su finala Kupa Hrvatske, u kojem će, ne bude li velikih izenađenja snage odmjeriti s »Mladosti Ribola Kaštela«, aktualnim prvacima.


A već sutra prebacuju se na međunarodni kolosijek, u prvoj utakmici prvog kola Kupa CEV-a na Trsat stiže »Jedinstvo Bemax« iz Bijelog Polja. – Iako smo izgubili 3:1 u Kaštel Starom,  odigrali smo stvarno dobro, odlučivale su nijanse. Bila je to prava uvertira za ovo što nas čeka u srijedu na Trsatu – govori Luka Osojnak, važna uzdanica Riječana i nastavlja: – Zadovoljni smo, domaćini su visoka ekipa, ali pokazali smo da imamo rješenja i za to, da možemo prolaziti na mreži. U Sisku smo dobili 3:2 nakon što smo gubili 2:0. Malo smo si zakomplicirali život, ali i pokazali da se možemo dići kad je najvažnije. U finalu opet s Kaštelanima? Pa to je vrlo izgledno, ali treba odraditi i uzvrat u Rijeci.


Puni sjaj


Sada je u fokusu sutrašnji euro ogled s crnogorskom momčadi na Trsatu. Dvorana se dotjeruje, osjeća se štih Europe, a nagrada je to ovoj generaciji riječkih odbojkaša koji se vraćaju na euro scenu nakon punih 12 godina.




– Stavlja se nova taraflex podloga, igra se s novim Mikasa loptama… Vjerujem da će dvorana biti u punom sjaju, a nama je velika čast što ćemo predstavljati Rijeku i Hrvatsku nakon toliko godina. U ono vrijeme kada je »Rijeka« igrala Europu mi smo tek počinjali trenirati. Ujedno je to nagrada o i za ovu generaciju igrača koja igra zapaženo posljednje tri godine na čelu s trenerom Velimirom Liverićem. Jednostavno, za ovakve se utakmice živi i trenira – dodaje Osojnak koji je sa suigračima snimio protivnika u već uobičajenim DVD snimkama posljednjih utakmica. Sudeći po viđenom radi se o ozbiljnom, kvalitetnom sastavu i ekipi s visokom postavom.


Publika


– Gledali smo nekoliko njihovih utakmica iz domaćeg prvenstva i susreta s »Omonijom«. Visoka su, iskusna ekipa koja malo griješi, razina možda zagrebačke »Mladosti«, možda malo slabija, što znači da se možemo nositi s njima. Imamo svoje šanse, moramo maksimalno ući u susret, vidjet gdje su naše prigode i pokušati odraditi susret na najbolji mogući način – kaže Luka i naravno upućuje poziv publici. Ona bi mogla biti važan zamašnjak na putu uspjeha, poticaj za igrače kao što je to bilo lani protiv »Mladosti« na Trsatu kada se okupilo više od tisuću ljubitelja odbojke.


– Nadamo se da će nas publika podržati u velikom broju, nama igračima bi to jako puno značilo. Digli smo formu, vjerujemo da imamo što pokazati. A Riječani znaju što je dobra odbojka – zaključuje Osojnak. Sutrašnji susret na Trsatu u Dvorani mladosti počinje u 19 sati.