Kup Hrvatske

Odbojkašice Rijeke slavile u Vukovaru i izborile finale Kupa protiv Mladosti

P. N.

Igračice Rijeke četvrti put su dobile Vukovar ove sezone/Foto Arhiva NL

Igračice Rijeke četvrti put su dobile Vukovar ove sezone/Foto Arhiva NL

Riječanke u njihovu 18. finalu od osamostaljenja očekuje zagrebačka Mladost. Ta utakmica igra se u travnju iduće godine. Još nije poznat domaćin te utakmice 



VUKOVAR Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske za odbojkašice: Enna Vukovar – Rijeka CO 1:3 (25:19, 24:26, 17:25, 21:25). Dvorana OŠ D. Tadijanović. Suci: Damir Horvat i Damir Pišćak.


ENNA VUKOVAR: Čirić, Vučković, Polak, Bilić, Kovač, Kelava, Nikšić, Savić (L), Majer, Lukić, Mujan, Novalić.


RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić, Tomić, T. Popić, Vrban, Koraca, Mioč, Boban, Fabulić (L), Žarković.




Nešto više od sat vremena igre trebalo je da semafor u dvorani OŠ Dragutin Tadijanović pokaže 1:2 u setovima za gošće, a igračice i treneri Rijeke CO – odahnu. Naime, dva osvojena seta trebala su Riječankama da oplode 3:0 pobjedu iz prve polufinalne utakmice s trsatskog parketa i izbore svoj 18. finale Kupa Hrvatske u povijesti kluba – prvi nakon šest godina i konačnog trijumfa Riječanki na završnom turniru u Rovinju. Tada su riječke odbojkašice bile bolje od Azene, sada će ih u finalu čekati favorizirana zagrebačka Mladost koja je u uzvratu bila bolja od Kaštele Cemex (3:0). Finale se igra na jednu utakmicu – u travnju. Nije još poznat domaćin završnog ogleda.


A nije sve krenulo tako glatko za igračice trenera Igora Lovrinova kao što je na kraju ispalo. Riječanke su u Vukovar doputovale sa svega deset igračica. Poslovne i fakultetske obveze prorijedile su igrački kadar. Put Vukovara nisu krenule Maja Cvijić, Ivana Šćulac, Sara Barać, Tea Milosavljević i Bruna Francetić. Na sve to nadovezao se loš ulazak u utakmicu. Vukovarke su povele 4:0 i 10:5, održavale kroz cijeli set prednost od najmanje četiri poena, te za dvadesetak minuta igre privele taj period kraju u svoju korist.


Riječanke su se probudile u drugoj dionici iako ni tu nije išlo sve glatko. Igralo se uglavnom »poen za poen«. Ekipe su se izmenjivale u vodstvu. Imale su domaće igračice i 18:15, pa 23:21, no djevojke Igora Lovrinova ipak su u završnici seta smogle snage za preokret. Dobile su set (24:26), obavile pola posla u rezultatskom smislu, ali po svemu sudeći puno više od toga na psihološkom planu. Uostalom, to je pokazao treći set u kojem su Riječanke podsjetila na svoja ovosezonska, riječka izdanja u ogledima s Vukovarkama koja su uvjerljivo riješavale u svoju korist. Bilo je 8:8, a onda je postepeno počela rasti riječka razlika. Kada je semafor pokazao 16:22 postalo je jasno da će gošće osvojiti drugi set vrijedan plasmana u finale. Na kraju su Riječanke dobile i četvrti set, otpor domaćih igračica je jenjavao, a trener Igor Lovrinov mogao rasterećeno pružiti priliku svim igračicama koje je imao na raspolaganju.