Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke poražene u prvenstvenom derbiju

Kristian Sirotich

PARTIJA ZA PET – Ana Mioč i Astrid Popić u bloku zaustavljaju Antoniju Volmut / Snimio Roni BRMALJ

PARTIJA ZA PET – Ana Mioč i Astrid Popić u bloku zaustavljaju Antoniju Volmut / Snimio Roni BRMALJ

Rijeka CO – Mladost 1:3 (14:25, 24:26, 25:21, 28:30). Riječanke su se trgnule sredinom drugog seta i utakmicu učinile itekako dramatičnom. Spasile su i tri meč lopte, ali do petog seta  nisu uspjele doći



RIJEKA Utakmica 11. kola prve skupine Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Mladost 1:3 (14:25, 24:26, 25:21, 28:30). Dvorana mladosti. Gledatelja: 250. Suci: Pavičić i Ramić (oba Sisak). Delegat: Stipaničev (Rijeka).


RIJEKA CO: Cvitković 2, A. Popić 14,  Barać 3, Fabulić (L), Tomić 11, Vrban, Milosavljević, Boban 18, T. Popić, Francetić, Šćulac 11, Mioč 11, Cvijić (L).


MLADOST: A. Matić (L), Pavičić 8, Butigan 2, Štimac 2, Luketić 8, Volmut 14, Pažin 1, Kulić 8, Šamadan 19, Rajković (L), Lada, N. Matić, Juričić 5, Čatan.




Napad poeni: Rijeka CO 50, Mladost 44. Blok poeni: Rijeka CO 15, Mladost 17. Servis poeni: Rijeka CO 5, Mladost 5.  Servis greške: Rijeka CO 8, Mladost 8. Neforsirane greške: Rijeka CO 24, Mladost 13.


Na semaforu je svijetlilo 9:14 u drugom setu, Riječanke su baš izborile promjenu i na servis liniju išla je Natalija Tomić. Mladostašice su kvalitetno primile, napad je išao na Katarinu Luketić, ali se ispriječila Lea Boban i poentirala sjajnim blokom. Nekoliko trenutaka kasnije dvoranom se prolomio Lein usklik »taaakooo jeeee«, koji kao da je nedostajao njezinim suigračicama.


Rijeka koja je do tog trenutka igrala na parketu trsatske dvorane netragom je nestala, a jedna druga Rijeka upustila se u nadigravanje sa Zagrepčankama koje takvu kameleonsku transformaciju nakon prvog i polovine drugog seta sigurno nisu očekivale. Riječanke su krenule po preokret, propustile sijeset svojih prilika, spasile čak tri meč lopte, ali na kraju nisu uspjele gošćama nanijeti prvi poraz ove sezone. I pravo je pitanje u kojem bi se smjeru utakmica rasplela da je domaća ekipa malo ranije odlučila pokazati svoje pravo lice.



Prva liga odbojkašiva,  drugi dio 3. skupina, 11. kolo: Drenova – Zadar 3:1 (17:25, 25:14, 25:22, 29:27). Dvorana  »Dinko Lukarić«. Gledatelja: 100. Suci: Vedriš (Zagreb) i Pihler (Makarska). Delegat: Todorić-Rex (Rijeka). DRENOVA: Petrović, Medved, Vukotić, Buljat, Barać, Frank, Garković, Matijević, Šojat, Bušljeta, Čargonja, Pavličić, Mavrinac. ZADAR: Mrduljaš, Marković, Sunara, Peša, Doljanin, Pavin, Buljat, Golem, Ereić, Volpi-Kobalt.


Riječanke baš i nisu najsretnije otišle iz dvorane, za razliku od mladostašica i – gledatelja. Prava je šteta što se sinoć na Trsatu nije okupilo više od tristotinjak gledatelja, definitivno su mogli uživati u jednoj od najljepših odbojkaških predstava ove sezone, prepunoj obrata, prekrasnih poteza, nevjerojatnih obrana. I kada su u pitanju domaće djevojke i kada su u pitanju Zagrepčanke. Obje su ekipe toliko silno željele pobjedu da su se djevojke  na glavu bacale na apsolutno svaku loptu.  I na kraju su zasluženo ispraćene pljeskom.


Prvi set mladostašice su riješile otjeravši servisima domaće djevojke od mreže i neutraliziravši najveću opasnost u napadu, odnosno zaustavivši Ivanu Šćulac. Riječanke jednostavno nisu imale rješenja. Činilo se da će i drugi set proteći na identičan način, ali onda se probudio riječki blok i utakmica je dobila jednu drugu dimenziju. Iz izgubljene pozicije Riječanke su došle do set lopte (24:23 blokom Natalije Tomić), dva puta su se uspješno obranile, ali set loptu nisu uspjele realizirati. I zbog toga su kažnjene.



ĐAKOVO Utakmica 11. kola 4. skupine Prve lige odbojkašica: Đakovo – Kostrena 1:3 (25:23, 27:29, 18:25, 15:25). Gradska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Pišćak (Vinkovci) i Mijić (Osijek). Delegat: Bardić (Vukovar).ĐAKOVO: Maričić, Bradarić, Bajić, MArošević, Fundek, Bato, Jurić, Babić, Magdić, Fabijanec.KOSTRENA: Hodak, Samac, Kovačević, Curać, Bucich, Rajković, Grujić, Malec, Pranjić, Krebar, Tomas, Stermole.


Treći je set bio – riječki. Sve su cure dale veliki obol, uključujući i Martu Cvitković koja je odlično odigrala svoju dioniucu, ali najzaslužnije su Astrid Popić i Lea Boban, koje su napravile pravi mali dar-mar mladostašicama. Što servisom, što napadom, a najviše sjajnim blokom u završnici na Katarini Luketić, koju je u posljednjoj dionici sjajno zamijenila Katarina Pavičić (osam poena). U četvrtom setu gošće su otišle na 10:16, ali malo pad koncentracije, malo sjajni servisi Ane Mioč i utakmica je opet otišla u egal. Riječanke su odigrale sjajno, blokovima Boban i Šćulac prve došle do set lopte, imale su i još dvije prilike, ali Zagrepčanke nisu dopustile da utakmica ode u peti set.


Ako Riječanke za čime imaju žaliti onda je to drugi set, sa čak 13 neforsiranih grešaka iluzorno je bilo očekivati poravnanje. A, opet, bile su tako blizu.