Europska liga

Odbojkašicama drama, prvi poraz odbojkaša

Kristian Sirotich



Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija svladala je u Splitu Mađarsku, hrvatska muška odbojkaška reprezentacija poražena je od Bjelurusije. Najkraći je to rezime jučer odigranih utakmica Zlatne europske lige odbojkašica, odnosno Srebrne europske lige odbojkaša, nakon kojih su se djevojke trenera Igora Lovrinova malo primaknule mogućoj vizi za nastup na završnom turniru, a izabranici trenera Ivana Rančića pak se od praktički osiguranog mjesta na Final Fouru malo odmaknuli.


Način na koji su odbojkašice odigrale protiv Mađarske malo se promijenio u odnosu na neka izdanja u prethodnim četirima kolima. U pojedinim trenucima reprezentacija je izgledala sjajno, kao što je to bio slučaj u trećem setu, u pojedinim su iznova na vidjelo dolazile iste boljke. Ako nema uravnoteženog prijema servisa i kvalitetne obrambene igre u polju, neće biti niti rezultata.


Odbojkaši su – podbacili. Možda je na naplatu sada polako došao i umor jer nije lako igrati u ritmu srijeda-subota, možda je u pitanju bio tek loš dan, ali teško se oteti dojmu da su najvažniju utakmicu odigrali – najlošije do sada. I to nakon što su sjajno otvorili utakmicu i servisom uneredili Bjeloruse. No, kada su se gosti posložili, a Rančićeve izabranike servis stao služiti (čak 26 pogrešaka), nastupili su problemi.




Nakon pet kola odbojkašice su u B skupini treće s osam bodova, dva manje od vodeće Mađarske i jednim manje od drugoplasirane Finske. U posljednjem kolu Hrvatska gostuje kod Francuske, a Finska kod Mađarske. Ako Hrvatice i Mađarice pobijede, putovat će na Final Four, u protivnom će za njih Zlatna liga završiti. Kod odbojkaša je situacija malo složenija, Hrvatska i Bjelorusija dijele prvo mjesto i do posljednjeg se kola neće znati tko će na Final Four u Skoplje.