Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke svladali Zadrane i uplovili u Ligu za prvaka

Portal Novilist.hr

Goran Marković (Rijeka)/Foto Arhiva NL

Goran Marković (Rijeka)/Foto Arhiva NL



RIJEKA  Utakmica 17. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Zadar 3:0 (25:21, 25:18, 25:23). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci Andrijanić i Miškulin.


RIJEKA: Stanić, Donevski, Lavić, Marković, Lasić, Jurčević (L), Colnar, Žeželić, Lozić, Banko (L), Ličina, Bogdanović, Katarina, Pavlović.


ZADAR: Blaslov, Barić, Škarpa, Maruna, Surać, Pernjak, Ivković, Mičić (L), Marinović, Sorić.



Točno 66 minuta igre trebalo je odbojkašima Rijeke da ostvare očekivanu pobjedu nad Zadranima i matematički potvrde jednu od prve dvije pozicije na ljestvici koje po završetku prvoga dijela sezone vode u Ligu za prvaka gdje će se natjecanju priključiti zagrebačka Mladost i Ribola Kaštela. Riječani su, iako u oslabljenom sastavu (trener Liverić “aktivirao” je za ovu priliku i iskusnog libera Jurčevića, te priliku dao nizu mladih igrača), u ovom ogledu apsolutni favoriti i tu ulogu su opravdali na trsatskom parketu zaliječivši pritom barem djelomično bolne rane nakon ispadanja iz četvrtfinala Kupa od Splita prošle srijede.Zadrani su na trsatskom parketu samo prividno održavali rezultatsku neizvjesnost. Svaki puta kada bi se činilo da mogu nešto promijeniti Riječani bi stisnuli papučicu gasa onoliko koliko bi trebalo da mirno privedu set kraju.