Odbojkaški vikend

Odbojkaši Rijeke svladali Split, Kostrenjanke slavile u Velikoj Gorici

Ivan Volarić

Slavlje Riječana/Foto D. ŠKOMRLJ

Slavlje Riječana/Foto D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Utakmica 9. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Split 3:0 (25:21, 25:22, 25:19). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Tajana Kramar Šandl i Tin Vedriš.


RIJEKA: Pavlović, Stanić, Krmpotić, Banko, Janjanin, Jurčević (L), Colnar, Smiljanić (L), Osojnak, Jurišić, Bogdanović, Ličina, Lasić.


SPLIT: Sabljić (L), Ivković, Gudelj, Rnjak, Delić, I. Ćosić, Giljanović, Skočić, F. Ćosić, Zeljković, Marčić.Prvu meč loptu Janjanin je sa servis linije poslao u mrežu. Drugu je nakon 82 minute igre iskoristio Luka Lasić. Zakucao je loptu u splitsku polovicu za slavlje odbojkaša Rijeke koji su se morali dobrano oznojiti da bi slomili otpor izuzetno srčanih Splićana i stigli do nove prvenstvene pobjede. Posebno se to odnosi na prve dvije dionice u kojima su gosti natjerali izabranike trenera Velimira Liverića na maksimalan angažman.

Splićani su u prvom setu stigli prednost domaćih od tri poena, držali su se do 21:20 i 22:21. Međutim, onda je stvari u svoje ruke uzeo kapetan Jurišić, pridružio mu se Lasić, pa blokom Pavlović da bi “točku na i” stavio Bogdanović. I drugi set je imao sličan tijek. Doduše, u ovoj dionici gosti su u samoj završnici vodili poen-dva, posljednji put 20:21 kada je Osojnakov pokušaj završio u bloku. No, baš kao i u prvom setu ponovo su kada je bilo najpotrebnije potegnuli najiskusniji i najbolji u riječkim redovima. Jurišić je dvaput prošao, Lasić blokirao za 23:21. Jurišić je pogodio i za 24:22, a prvu set loptu “skuhao” je tehničar – Ličina.




Splitski otpor počeo je jenjavati tek u trećem setu. Riječani su brzo preuzeli vodstvo, imali i po pet, šest poena razlike. U gostujuće redove počela se uvlačiti nervoza, zaredali su pogreškama, a Riječani manje-više rutinski priveli susret kraju u svoju korist.


Ostali rezultati 9. kola: Rovinj – Mladost 0:3, Mladost RK Kaštela – Sisak 3:0, Centrometal – Mursa. Poredak: Mladost 27, Rijeka 22, Mladost RK 17, Mursa 16, Split 11, Centrometal 9, Sisak 3, Rovinj bez bodova.


AZENA – KOSTRENA 1:3


VELIKA GORICA Utakmica 9. kola Prve lige odbojkašica: Azena – Kostrena 1:3 (18:25, 25:21, 17:25, 20:25). Gradska dvorana Velika Gorica. Gledatelja: 50. Suci: Željko Grgas i Igor Kranjc.


AZENA: Vondruška, Pokrajčić, Mioković, Grozdanić, Pavić, Božić, Matijević, Baković, Butković, Dodić (L).


KOSTRENA: Dželalija (L), Hodak (L), Braut, Nikolić, Mišković, Bucich, Murgić, Rajković, Grujić, Ferk, Fundek, Zatezalo, Divković.


Odbojkašice Kostrene upisale su i treću pobjedu ove sezone, drugu nad sastavom iz Velike Gorice.


– Zadovoljan sam i zbog pobjede i zbog reakcije ekipe nakon što smo se našli u zaostatku. Isplatila nam se upornost! – rekao je Kristijan Tomić, trener Kostrenjanki.