Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke poraženi u Gradskom vrtu nakon 109 minuta igre

P. N.

Odbojkaši Rijeke doživjeli su prvi poraz od Murse ove sezone/Foto Arhiva NL

Odbojkaši Rijeke doživjeli su prvi poraz od Murse ove sezone/Foto Arhiva NL



OSIJEK Utakmica 2. kola mini Lige za prvaka Superlige odbojkaša: Mursa – Rijeka 3:2 (26:24, 22:25, 15:25, 25:20, 15:12). Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Damir Pišćak i Damir Horvat.


OSIJEK: Bešlić, Ilić, Kovačević (L), Gubić, Škugor, Teppert, Odobašić, Majer, Kraljević (L), Brandić, Stanković, K. Šućur, J. Šućur, Šimunić.


RIJEKA: Ličina, Bogdanović, Pavlović, Lasić, Smiljanić, Osojnak, Donevski, Janjanin, Jurčević (L), Colnar.




Nakon 109 minuta čiste igre odbojkaši Rijeke »položili su oružje« u Gradskom vrtu, doživjeli su prvi poraz od Murse ove sezone. Riječani su nedavno glatko dobili utakmicu kraj Drave, no tada su bili u kompletnijem sastavu. Ovoga puta trener Velimir Liverić uspio je sakupiti desetoricu odvažnih koji su drugi put ove sezone ušli u peti set s Osječanima. Na Trsatu je peti set otišao na stranu Riječana, ovoga puta domaćina.


Imali su Liverićevi odabranici sve u svojim rukama. Vratili su se u drugom i trećem setu u igračkom i rezultatskom smislu nakon što u prvoj dionici nisu uspijevali dostići vodstvo domaćina. U četvrtom setu su vodili 9:11, a u petom 1:4 i 6:8. Na kraju su se ipak morali zadovoljiti s jednim utješnim bodom…


Drugi susret 2. kola između Mladosti Ribole Kaštele i zagrebačke Mladosti igra se u ponedjeljak od 20 sati.


Poredak: Mladost 21, Mladost RK 12, Rijeka 9, Mursa 3 bod.