Pojačanje na Trsatu

Odbojkaši Rijeke počeli pripreme, stigao Ivan Lozić iz Novoga Sada

Kristian Sirotich

Trener Velimir Liverić i igrači Rijeke na trsatskom parketu/Foto K. SIROTICH

Trener Velimir Liverić i igrači Rijeke na trsatskom parketu/Foto K. SIROTICH

Treniramo dva puta dnevno, nisu baš svi došli fit na pripreme pa će nam trebati nešto više vremena da dođemo na nulu, ali to će biti u redu - kaže trener Velimir Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke minulog su tjedna započeli pripreme za novu sezonu. Momčad Velimira Liverića okupila se u Dvorani mladosti, na treningu manje-više iste ekipe kojoj je prošle sezone za dlaku izmaklo finale doigravanja za prvaka mogu se uočiti tek poneka nova lica, u prvom redu ono prinove Ivana Lozića, koji je u Rijeku došao iz Novog Sada. Riječ je o odbojkašu koji je prošao školu odbojke Vojvodine, igrao za juniore Vojvodine, Spartaku iz Subotice i Novom Sadu, igra na poziciji »četvorke« i 24 su mu godine.


– Mislim da je što se dolazaka tiče s Ivanom Lozićem ta rubrika zaključena. Bili smo u još nekim pregovorima s nekim igračima, bili smo vrlo blizu dogovora s jednim odbojkašem iz Osijeka, ali na kraju je zbog osobnih razloga odustao od dolaska u Rijeku. Dakle, momčad je manje-više ista kao i prošle godine, treba napomenuti još samo da smo iz mlađih snaga prvoj momčadi pridružili Karla Stanića, koji je trenutačno zajedno s Goranom Markovićem na pripremama kadetske selekcije u Delnicama, te Dina Colnara – započet će Velimir Liverić, dugogodišnji trener odbojkaša Rijeke, koji nije baš najzadovoljniji stanjem u kojem su se odbojkaši pojavili na prvim treninzima, što i nije ništa čudno uzme li se u obzir koliko su dugo momci odmarali. No, budući da do početka sezone ima sasvim dovoljno vremena, a sezona počinje 12. listopada, taj nedostatak zasigurno će biti ispravljen.


– Treniramo dva puta dnevno, nisu baš svi došli fit na pripreme pa će nam trebati nešto više vremena da dođemo na nulu, ali to će biti u redu – zaključit će Liverić.




Riječani će, dakle, trenirati na Trsatu, a nakon što odrade ovaj uvodni dio priprema, krenut će s odigravanjem prijateljskih utakmica. Prvu priliku za testiranje ekipe za novu sezonu imat će 13. i 14. rujna, kada su pozvani na gostovanje u Modriču, koja će se baš tih dana prisjetiti kako su legendarni Pero Božić i njegovi suigrači prije 40 godina osvojili prvu titulu prvaka Jugoslavije u odbojci. Nakon Modriče gostovat će na turniru u Varaždinu, a i ove će se godine, neposredno prije početka nove sezone, održati i Trofej Rijeke. Dakle, desetak utakmica bit će sasvim dovoljno za uigravanje postave koja bi se trebala upustiti u borbu za vodeću ili jednu od vodećih pozicija u Superligi, koja će se od ove godine igrati po novom sustavu.


Naime, odbojkaši zagrebačke Mladosti, kao i oni kaštelanske Mladosti, lišeni su prvenstvenih obaveza u prvom dijelu, oni će se pridružiti tek završnici, odnosno nakon što deset momčadi odigra dvokružno Superligu. Obje Mladosti pridružit će se dvjema vodećim momčadima Superlige mini ligi sa šest kola, a dvije vodeće momčadi nakon tih šest kola u polufinalu doigravanja će čekati pobjednike utakmica iz takozvanog »lažnog« četvrtfinala. Uopće nije komplicirano kao što se na prvi pogled čini, ali je potpuno nepotrebno i štoviše nesvrsishodno, a upitno je i je li u skladu sa Zakonom o sportu odigrati ligu bez dviju najboljih momčadi.