Važne vijesti

ODBOJKAŠI RIJEKE Saznali suparnika u Kupu CEV-a: Riječani moraju put Crne Gore ili na Cipar

Kristian Sirotich



RIJEKA Odbojkaši Rijeke saznali su dvije važne vijesti. Prva da je Europska odbojkaška federacija prihvatila njihovu prijavu i da će iduće godine ipak igrati u Europi, druga da će to biti u prvom kolu Kupa CEV-a i to protiv ciparske Omonia Nicosije ili pak protiv crnogorskog Jedinstva Bemax iz Bijelog Polja. Zanimljivo, Riječani će u Kupu CEV-a, drugom po snazi europskom odbojkaškom natjecanju, igrati iako su se prijavili za Challenge Cup, u kojem će pak igrati dvije Mladosti. Zagrebačka, koja je osvojila Kup, i Ribola Kaštela, koja je u Challenge preusmjerena nakon što je odustala od Lige prvaka.


Omonia Nicosia je trenutačni prvak Cipra, klub osnovan 1948. godine koji je od 1994. godine stalni član tamošnjeg elitnog razreda. Od 2008. godine Nicosija je stalno u vrhu, najlošiji je plasman bio peto mjesto (2013.), a posljednje tri sezone su prvaci. Jedinstvo Bemax Bijelo Polje prošle je godine dominiralo u Crnoj Gori i tamošnju sezonu zaključilo duplom krunom.


Omonia i Jedinstvo svoju utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka igraju 18. listopada u Nikoziji, a nakon uzvratnog susreta sedam dana kasnije Riječani će znati svog suparnika u prvom kolu Kupa CEV-a. Momčad trenera Velimira Liverića u prvom će susretu biti domaćin, a utakmica će se igrati 21., 22. ili 23. studenog.




Odbojkaši Mladost Ribola Kaštela u prvom će kolu Challenge Kupa igrati protiv Brna, odbojkaši zagrebačke Mladosti u natjecanje će se uključiti u drugom kolu i to protiv češke momčadi Karlovarsko. U Challenge Kupu još igraju Osječanke, koje će startati protiv austrijskog Sokola, te mladostašice, koje igraju protiv švicarske ekipe Aesch Pfeffingen.