Doigravanje odbojkaša

Mladost slavila na Trsatu, ali riječki odbojkaši su namučili favorita…

Ivan Volarić

Fran Pavlović i Davor Bogdanović pokušavaju zaustaviti Marka Oršolića/D. ŠKOMRLJ

Fran Pavlović i Davor Bogdanović pokušavaju zaustaviti Marka Oršolića/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Utakmica 2. kola Lige za prvaka Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 0:3 (25:27, 15:25, 22:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Ivković i Jukić.


RIJEKA: Pavlović 2, Stanić, Ličina 6, Čargonja, Osojnak 2, Marković, Lavić, Lozić 17, Lasić 5, Banko (L), Katarina 5, Bogdanović 10, Jurčević (L), Colnar.


MLADOST: Višić, Mitrašinović 13, Bakonji, Đukić 13, Dukić 11, Kovačević 9, Đirlić, Marelić, Oršolić 8, Šarčević (L).




Odbojkaši Mladosti su nakon 77 minuta čiste igre uzdignutih ruku napustili Dvoranu mladosti, ali aktualni prvak se nije bezbrižno prošetao trsatskim parketom kao što se možda naslućivalo. Riječani su skupo prodali svoju kožu, namučili su favorizirane goste i dokazali da vrijede puno više nego što su to možda pokazali u nekim partijama ove sezone i na kraju su pobrali zasluženi pljesak stotinjak onih najodanijih ljubitelja odbojke. Ekipi trenera Velimira Liverića za više od pristojnog poraza od Mladosti nedostajalo je svega pomalo. Trunka sreće, koncentracije u završnicama setova i pojedinačne kvalitete koja se u prijelomnim trenucima pokazala presudnom. Svaki put kada se činilo da će set otići na domaću stranu ubojiti dvojac Mitrašinović – Đukić izvukao bi ponešto iz svojega bogatog napadačkog repertoara i ostavio Riječane bez pravoga odgovora. Imali su i Riječani nekoliko raspoloženih pojedinaca. U prvom redu Ivana Lozića, sjajnoga na prijemu i raspoloženog u napadu. te poslovično učinkovitog Davora Bogdanovića.