Davor Bogdanović

Lider odbojkaša Rijeke: Nećemo se bahatiti, ali ove sezone spremni smo za iskorak

Ivan Volarić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Nećemo se bahatiti ili obećavati nešto, međutim, nadamo se i vjerujemo da možemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada smo bili blizu finala doigravanja - kaže Bogdanović



RIJEKA – Gostujućim trijumfom kod prvoga pratitelja, Medicinar Trnja, odbojkaši Rijeke zaključili su natjecateljsku 2019. godinu. Sedma uzastopna pobjeda, odnosno 11. pobjeda u 12 službenih nastupa ove sezone (računa li se i jedna utakmica Kupa Hrvatske), riječke odbojkaše učvrstila je na vrhu prvenstvene ljestvice prvoga dijela sezone u kojem, istina, ne sudjeluju zagrebačka i kaštelanska Mladost, dvije najbolje hrvatske momčadi. To, naravno, ne umanjuje zasluge Riječana koji su ostvarili najavljeno uoči početka sezone.


– Apsolutno možemo biti zadovoljni kako smo odradili dosadašnji tijek sezone – govori Davor Bogdanović, iskusni lider riječke momčadi, koji će 19. siječnja napuniti 29 godina. – Bilo je nekih slabijih trenutaka. Mislim na utakmicu protiv Centrometala u kojoj smo doživjeli jedini poraz.


Oni su odigrali dobru utakmicu, a mi možda nismo bili na razini. Sve ostale utakmice smo odradili kako treba. Godinu smo zaključili pobjedom protiv Trnja bez izgubljenog seta. U posljednjih pet prvenstvenih utakmica nismo izgubili set, što nam također može biti zvijezda vodilja.




U četvrtfinalu Kupa nas čeka gostovanje kod Splita. Mogli smo i bolje proći u ždrijebu, ali ne trebamo se bojati Omrčena koji se vratio u njihove redove. Uostalom, odmah nakon stanke, 11. siječnja, igramo protiv njih u prvenstvu na Trsatu. To će biti dobar test. Vidjet ćemo gdje smo i što smo.


Prijelazni rok


Igor Omrčen se vratio u redove Splita, koji u zimskom prijelaznom roku dovodi i jedno pojačanje iz Italije. I kaštelanska Mladost je angažirala zvučno pojačanje, bivšeg reprezentativca Italije Francesca Di Marchija.


– I do nas su došle priče da će Split angažirati tehničara, Kaštela se opet pojačala s iskusnim dizačem iako po meni već imaju jednog od boljih. Mi imamo respektabilnu ekipu i možemo se natjecati sa svima. Što se Omrčena tiče, ne treba na njega trošiti riječi.


Čovjek je u svoje vrijeme bio jedan od top pet igrača na svijetu na svojoj poziciji. Lijepo da se vratio u našu ligu. Koliko god se govorilo da je naša liga slaba, ne bih se baš složio s takvim ocjenama. To govori i ovaj njegov potez. Lijepo je da se vratio i upotpunio ligu. Bit će gušt igrati protiv njega.


Možda je Djed Božićnjak i pod jelku riječkoga prvoligaša stavio neko zvučno igračko pojačanje…


– Bilo je nekih priča, ali ne znam koliko su se uklapale u inancijske planove kluba. Međutim, i da se nikoga ne dovede imamo borbeni duh koji nas krasi i kada smo pravi onda možemo svima napakostiti. Zagrebačka Mladost se, koliko čujemo, oslabila. Ne znamo da li će nekoga dovoditi. Kaštelani su se pojačali, međutim, i prošle sezone su bili favoriti pa smo ih dobivali na Trsatu.


Blizu Kaštelanima


Prošle sezone Riječani su se pošteno potukli s Kaštelanima, ali nisu uspjeli napraviti iskorak prema finalu doigravanja.


– Nećemo se bahatiti ili obećavati nešto, međutim, nadamo se i vjerujemo da možemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada smo bili blizu finala doigravanja. Koliko god je Kaštela bila superiornija pokazali smo da smo im blizu. Pali smo kada nismo trebali, u polufinalu doigravanja, praktički bez ispaljenog metka. Taktički su nas malo iznenadili. Nadam se da ovoga puta možemo napraviti više.


Nakon prvoga dijela prvenstva slijedi mini Liga za prvaka, pa doigravanje. Bit će puno jakih utakmica protiv najjačih ekipa.


– Očekuje nas puno dobrih utakmica i, iskreno, jedva ih čekamo – rekao je Bogdanović.


Mamin fiš paprikaš


Bogdanoviću je ovo druga sezona u Rijeci u kojoj se toliko dobro snašao i udomaćio da ga svi već smatraju gotovo pa domaćim igračem. Blagdane do početka treninga za nastavak sezone provodi u rodnom Osijeku. Na božićnom meniju nije bio bakalar već – mamin fiš paprikaš.


– I u nedjelju i za Badnjak! Bakalar je stvarno odličan, ali uvijek radije biram mamin fiš – rekao je Bogdanović.