Promjena trenera

Leo Barić novi trener odbojkašica Rijeke CO, Igor Lovrinov ostaje šef struke

Zlatko Horvat

Leo Barić i Igor Lovrinov/Foto D. ŠKOMRLJ

Leo Barić i Igor Lovrinov/Foto D. ŠKOMRLJ

ovrinov me nazvao i razgovarali smo jednu i pol sekundu. Za mene je to super stvar, bitno je da sam angažiran. Ove sezone bilo je dosta tih otvorenih prilika i sve odbio. Bilo je u redu da kao autohtoni Riječanin prihvatim njegov poziv - kaže povratnik na riječke parkete



RIJEKA Leo Barić novi je trener odbojkašica Rijeke CO. Riječki stručnjak, nekadašnji izbornik muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske, naslijedio je Igora Lovrinova koji se odlučio povući s mjesta prog trenera, ali ostaje uz prvu ekipu.


– Jednostavno, došlo je do zasićenja, svega vezanog za budućnost i perspektivu. Sve je malo deprimirajuće – kaže Igor Lovrinov.


Krenulo je s pomoćnikom Krešimirom Jurićem, koji je odustao.




– Krešimir Jurić se ne vidi u tome, tu nema ni para ni slave, što bi se reklo. I sam se odlučio malo maknuti. Razgovarao sam s Leom Barićem, koji je prihvatio pomoći nam u ovih mjesec i pol dana. Preuzeo je ekipu u kojoj je živnula atmosfera, tako da s optimizmom možemo gledati na sljedeće utakmice.


Šef struke


Lovrinov će ostati uz prvu ekipu, ali proširit će djelokrug rada i boriti se s vjetrenjačama.


– I dalje sam šef struke u klubu, bavim se i juniorskom ekipom koja igra Drugu ligu. Pomoći ću u radu s kadetkinjama i mlađim kadetkinjama, iako je sve izglednije da nećemo ići na državna prvenstva. Naime, u tri kategorije, kod juniorki, kadetkinja i mlađih kadetkinja, smo prvi ili uvjerljivo prvi. Ako stanje bude i dalje ovakvo, neće biti sredstava za nastup. Probat ćemo sve, čak se i voziti svakoga dana u Rovinj, tražiti pomoć od roditelja, ali…


Leo Barić se kao trener vratio u Rijeku poslije – 23 godine!


– Lovrinov me nazvao i razgovarali smo jednu i pol sekundu. Za mene je to super stvar, bitno je da sam angažiran. Ove sezone bilo je dosta tih otvorenih prilika i sve odbio. Bilo je u redu da kao autohtoni Riječanin prihvatim njegov poziv.


Lovrinov je u startu naglasio da je atmosfera bolja, što znači da smjena ima pozitivan učinak.


Dobra atmosfera


– Meni je uvijek najvažnije bilo, gdje god sam radio, napraviti dobru atmosferu, to je preduvjet da dobar rad. Drago mi je ako je tako u slučaju odbojkašica Rijeke, ako Igor to vidi.


Pred Riječankama je gostovanje u Zagrebu kod Olimpika te početak doigravanja, u koje ulaze s četvrte pozicije. Za početak, čeka ih Vukovac, a onda broj jedan – Mladost.


– Ne opretećujem se, ali volio bih da podignemo razine igre. Cure su odlične, žele trenirati, imam dobru povratnu informaciju. Imam dojam da to neće loše izgledati.


Pitanje je jedino hoće li Barić duže od mjesec i pol dana ostati na klupu Riječanki.


– Lovrinov i ja smo prijatelji i ovo je dogovor do finala Kupa, u kojem igramo protiv Mladosti. Vidjet ćemo kako se bude razvijala informacija. Došao sam pomoći, da cure koje imaju određenu kvalitetu to i pokažu – zaključuje Barić.