Teški poraz

Igra mačke i miša: Riječki odbojkaši poraženi na gostovanju u Zagrebu

Ivana Vaupotić

Foto N. Reberšak

Foto N. Reberšak



ZAGREB Utakmica 5. kola Superlige odbojkaša: Mladost – Rijeka 3:0 (25:12, 25:20, 25:17). Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja: 70. Suci: Vurušić i Detelj (obojica Varaždin).


MLADOST: Jurić, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević (L), Hanzić, Prlić, Marelić, Krnić, Brčić, Dukić.


RIJEKA: Pavlović, Šćulija, Ličina, Jurišić, Martić, Čule, Đorđević, L. Lasić, Banko, D. Lasić, Janjanin, Cibić, Smiljanić (L), Jurčević (L).




Novi susret prošlosezonskih polufinalista prvenstva Hrvatske »Rijeci« nije ponudio ništa više od teškoga poraza u sedamdeset minuta igre. Preciznije, razigrana »Mladost« čvrsto je držala konce utakmice u svojim rukama, držeći goste na pristojnom rezultatskom razmaku.


Doduše, Riječani su utakmicu otvorili vodstvom 3:1, zahvaljujući tehničkim pogreškama suparnika. No, čim se »Mladost« pribrala i uhvatila radnu temperaturu, stanje na semaforu mijenjalo se samo na jednoj strani, tako da je vrlo brzo postalo jasno tko će biti bolji na kraju prvog seta. Naime, Zagrepčani su nakon početnog zaostatka osvojili trinaest uzastopnih poena, pokazavši da žele čim prije riješiti utakmicu koja je u tom razdoblju izgledala kao igra mačke i miša.


Suvišno je isticati da odmor između prvog i drugog seta treneru »Rijeke« Velimiru Liveriću ni izbliza nije pružio dovoljno vremena za korekcije u momčadi. Nabrajanje grešaka gostiju u početnoj dionici igre sigurno bi pojelo barem pet minuta. Ipak, Liverić je i u tako skučenom vremenskom intervalu uspio donekle pribrati svoje štićenike.


Na početku drugog seta »Mladost« je zgrabila i držala vodstvo, ali dugo se nije uspijevala odlijepiti na više od dva-tri poena prednosti. No, do tehničkog time-outa »Rijeka« je ipak izgubila korak (12:7), čemu je kumovala i dobra igra raspoloženih Zagrepčana. Doduše, gosti su završnici drugog seta stigli do pristojnog zaostatka (20:18, 21:19), no više od toga nije se moglo napraviti.


Ako su nepopravljivi optimisti do tada vjerovali da se »Rijeka« može vratiti u utakmicu, početak trećeg seta takve je definitivno uvjerio da su sve dvojbe oko pobjednika odavno otklonjene. Naime, »Mladost« je brzopotezno došla do pet poena prednosti (5:0), nakon čega je Liverić pozvao minutu odmora. Nije previše pomoglo, njegova momčad već je popucala po šavovima, nezaustavljivo roneći u poraz.