Superliga odbojkašica

IVANA ŠĆULAC: Spremno smo i nabrijane za pobjedu nad Olimpikom

Zlatko Horvat

Ivana Šćulac/Foto Arhiva NL

Ivana Šćulac/Foto Arhiva NL

 Spremne i smo nabrijane za pobjedu nad Olimpikom. S njima je uvijek neka muka, uvijek naboj, koji nemamo s drugim ekipama - kaže Ivana Ščulac



RIJEKA Odbojkašice Rijeke su na posljednjem, četvrtom mjestu nakon prvog kola prve skupine Superlige, a to, s obzirom na dominaciju Mladosti, nije najbolja pozicija uoči polufinala doigravanja. Kaštela ima samo dva boda više od Riječanki, kojima današnje gošće, sastav Olimpika (Dvorana mladosti, 19.30 sati), bježi osam bodova. 


– Spremne i smo nabrijane za pobjedu nad Olimpikom. S njima je uvijek neka muka, uvijek naboj, koji nemamo s drugim ekipama. Protiv njih je uvijek neka nervoza, valjda zato što smo tu negdje po kvaliteti. Tako je krenulo od početka, tako se nastavilo treću godinu. Mislim da smo kvalitetnija i perspektivnija ekipa od njih, bez obzira na dva poraza u prvom dijelu sezone. Vjerujem da je ovo taj sretan vikend za pobjedu nad Olimpikom. Nadam se pobjedi, muka mi je već, svaki put smo blizu, a tako daleko – kaže Ivana Šćulac, kapetanica Rijeke CO.


Bez obzira na poraz u prvom kolu drugog dijela od Mladost s uvjerljivih 3:0, posljednji set, koje su Zagrepčanke dobile 26:24 budi nadu.





Od 18 sati na Kozali se u drugom kolu mini lige za ostanak Prve lige odbojkašica sastaju Drenova i Kostrena. Susjedski derbi u svojem trećem izdanju ove sezone. Kostrenke su dobile oba ovosezonska međusobna ogleda, njihovo iskustvo je bilo presudno. No, mlada ekipa Drenove polako stasa, možda večeras dodatno namuči gošće. (I. VO.)



– Mladost je dobila prvi set jer su stabilnije, nadmoćnije, ali držale smo se dosta dobro u zadnjem setu protiv uvjerljivo najbolje ekipe lige. To nam daje pravo na optimizam, naša je igra dosta dobro izgledala sa svih strana, na prijemu, u obrani, u bloku, ali i napadački. Nadam se pobjedi, maksimalno smo optimistične. Nažalost, tek jučer navečer mogla sam saznati u kojem je stanju ekipa jer sam bila na poslovnom putu. Dolazim na trening dan uoči utakmice…


Fakultetske i poslovne obaveze uteg su za odbojkašice Rijeke, ali to je stvarnost.


– Nije lako uskladiti posao i trening. Nekad bi došlo malo i odmora, šetnje Opatijom ili po Kastvu za vikend umjesto nekog dugog putovanja na utakmicu. Moj posao uključuje i putovanja po terenu, to je nezgodno jer smo u najvažnijem dijelu sezone. Snalazim se, odradim trening u Zagrebu čisto da osjetim loptu, održim kondiciju. Olimpik? Izbjegavam ga u širokom luku, ha, ha…



Odbojkaši Rijeke u drugom kolu mini lige za prvaka gostuju danas (17 sati) u Osijeku, na parketu gdje su jesenas dobili svojega domaćina 3:0 odigravši jednu od boljih partija ove sezone. Doduše, za razliku o tog susreta trener Velimir Liverić ima dosta problema s igračkim kadrom. Ozljede, bolesti su učinili svoje…– Jedva će nas se skupiti deset za put… Udarna postava i nekoliko mladih igrača. Ali, nije bitno, mi i u takvom sastavu idemo na pobjedu! – rekao je trener Riječana u maniri nepopravljivog optimista. (I. VO.)