Odbojkaško pojačanje

IVAN LOZIĆ: Drago mi je da sam u Rijeci, momčad i grad su sjajni

Kristian Sirotich

Ivan Lozić/Foto K. SIROTICH

Ivan Lozić/Foto K. SIROTICH

Svakako očekujem da zauzmemo vrh ljestvice u ovom prvom dijelu natjecanja, a nakon toga ćemo vidjeti - kaže 24-godišnji mladić rođen u Novom Sadu, kojemu je Rijeka prvi inozemni odbojkaški angažman



RIJEKA Na prvom treningu za novu sezonu odbojkaši Rijeke imali su prigodu upoznati se s jednim njima potpuno nepoznatim licem. Riječ je Ivanu Loziću, odbojkašu iz Novog Sada, koji će iduću godinu dana nositi dres riječkog kluba. Lozić je rođen 1995. godine, visok je 194 centimetara i igra na poziciji primača-pucača. U dosadašnjoj karijeri igrao je za juniore Vojvodine, u Spartaku iz Subotice i u Novom Sadu.


– Prvo moram zahvaliti ljudima iz Rijeke što su me pozvali da budem član ove momčadi za novu sezonu, želim reći da mi je drago što sam u Rijeci i prema svemo što sam do sada vidio, vjerujem da će sve biti u redu – započet će Ivan Lozić, koji je prilično uspješan i aktivan u odbojci na pijesku, a prije nekoliko godina u paru s Đorđem Klašnićem zauzeo je sedmo mjesto na Europskom prvenstvu u odbojci na pijesku za igrače do 20 godina.


– Ovo je moja prva sezona u inozemstvu i nadam se da će biti i uspješna – nastavit će Ivan, koji je za sada zadovoljan svime što ga je zateklo u njegovom prvom odlasku izvan granica domovine. I načinom na koji su ga prihvatili suigrači, i inače poznati kao prilično kompaktna družina, i gradom u kojem će prezentirati svoje odbojkaško umijeće.




– Ma momčad i grad su sjajni. Jedva čekam da počne sezona i da pokažemo zašto smo tu – prilično samouvjereno nastavit će mladić rođen 1. siječnja prije 24 godine, koji je imao prigode i uoči dolaska malo steći uvid u kakvu sredinu dolazi, odnosno kakva ga odbojka u Hrvatskoj dočekuje.


– O hrvatskoj odbojci znam ponešto, pomalo sam pratio, a i nekoliko mojih prijatelja i bivših suigrača je igralo u Hrvatskoj i svi kažu da je razina odbojke sasvim OK, ali da bi klubovi trebali odbojci pristupiti mnogo profesionalnije nego li je to do sada bio slučaj i onda bi se zasigurno sve podiglo na jednu veću razinu. Odbojka u Srbiji ipak je malo popularnija, ali prije svega zahvaljujući odličnim rezultatima reprezentacija. No, ponavljam, ozbiljiniji pristup klubova zasigurno bi kvalitetu podigao na veći nivo – nastavlja Ivan, koji ne krije da ima velike ambicije sa svojim novim klubom.


– Svakako očekujem da zauzmemo vrh ljestvice u ovom prvom dijelu natjecanja, a nakon toga ćemo vidjeti – zaključit će Ivan, student ekonomskog fakulteta na privatnom sveučilištu u Novom Sadu.