Superliga odbojkaša

Drugoplasirani Riječani na Trsatu dočekuju favoriziranu Mladost

Ivan Volarić

Davor Bogdanović (MOK Rijeka)/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović (MOK Rijeka)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke, ima dosta kadrovskih problema uoči današnjeg ogleda protiv aktualnog prvaka i vodeće momčadi prvenstva Mladosti. U stanci je Rijeku napustio kapetan Jurišić, Janjanin (trbušni zid) je još uvijek »out«, Banko je upitan zbog ozljede zgloba, a Drago Lasić ima problema s tetivom…


– Bilo bi idealno kada bismo bili kompletni, ali što je, tu je. U svakom slučaju skupo ćemo prodati kožu! – govori Liverić koji se u današnjem derbiju prve i druge momčadi na ljestvici, ujedno susretu posljednjeg kola uoči podjele lige na dvije skupine po četiri ekipe, može osloniti na Davora Bogdanovića, ljetošnje pojačanje i ponajboljeg igrača.


– Godinu nismo otvorili na najbolji način. Nismo dobro ušli u utakmicu u Kašteli i to se prenijelo na ostala dva seta. U trećem setu smo bili relativno blizu, ali smo napravili par grešaka i to nas je stajalo bodova – govori Bogdanović. – Veliki nam je nedostatak odlazak Jurišića, imamo i par ozljeda, ali nadam se da ćemo se uspjeti konsolidirati i da će ostali dečki odraditi koliko mogu.




Riječani su jesenas nakon niza pobjeda otišli prilično optimistično u Zagreb na sudar s Mladosti, a onda doživjeli klasično prizemljenje. Pali su praktički bez ispaljenog metka…


– Možemo li bolje protiv Mladosti? Svakako da se nadamo da možemo. U toj utakmici jesenas se poklopilo puno toga lošega. Njima su neki igrači otišli i nadamo se boljoj utakmici pred našim navijačima. Treba ići poen po poen, korak po korak.


I bod bi Riječanima itekako dobro došao.


– Liga se dijeli, igramo opet dvokružno s Mladosti, Kaštelom i Mursom. Prenose se bodovi iz međusobnih, imamo osam bodova, Kaštela devet… Bilo bi dobro kada bismo uzeli bod, ali jasno je da za tako nešto moramo biti na razini– poručio je Bogdanović.