Odbojkaški mercato

Davor Bogdanović i Anja Žarković pojačanja, Liverić razočaran savezom

Kristian Sirotich

Velimir Liverić/V. KARUZA

Velimir Liverić/V. KARUZA

Još uvijek smo u iščekivanju rasporeda, pravilnika... Imali smo obećanje da ćemo sve to imati do 1. srpnja i ništa od toga. Osim toga, očekujemo kod odbojkaša i početak jedinstvene kadetske lige, ne moraju nam drugi sportovi pokazati kako se gradi uspjeh seniorskih ekipa - kaže trener odbojkaša Rijeke



RIJEKA Davor Bogdanović, Osječanin koji je minule dvije godine nosio dres Centrometala, novo je lice u redovima odbojkaša Rijeke, koji su sredinom kolovoza startali s pripremama za novu sezonu. Bogdanović igra na poziciji primača i riječkoj bi momčadi trebao predstavljati bitno pojačanje za novu sezonu.


– Želja nam je pokušati odigrati bolje nego li smo igrali prošle sezone, naročito u završnici prošle sezone. Uvjeren sam da smo prošle sezone morali i mogli puno bolje – reći će Velimir Liverić, dugogodišnji trener Riječana.


– Dakle, očekuje nas borba za jedno od tri, četiri prva mjesta, a i u Kupu također želimo otići što dalje – dodat će Liverić, momčad kojega je prošle sezone igrala finale Kupa. I upravo su nakon tog finala na gostovanju kod kaštelanske Mladosti kola polako krenula nizbrdo, a igra Riječana počela gubiti onaj svoj prepoznatljivi štih.




– Molimo Boga da nas ove sezone zaobiđu ozljede, prošle ih je bilo previše. Nakon Kupa smo ostali bez Cibića i Đorđevića, na kraju sezone bez Čulea koji je slomio lakat i još uvijek ne smije trenirati. Što se ostalih igrača tiče svi su manje-više na broju. I dalje je s nama tehničar Ličina, ne znamo što će biti s drugim tehničarem Sušnjem, došlo nam je i šest kadeta Grobničana – dodaje Liverić, igrači kojega su ovoga vikenda trebali odigrati i prvu prijateljsku utakmicu protiv slovenskog Salonita, ali su početak uigravanja odgodili za idući vikend kada će nastupiti na četveromeču u Novom Mestu (Novo Mesto, Kapošvar, Bijeljina, Rijeka). Potom ih 22. rujna očekuje tradicionalno Trofej Rijeka (Rijeka, Rovinj, Varaždin, Medicinar) i 28. rujna utakmica protiv Salonita ili Rovinja.


– Imamo još kroz tjedan dogovorene i dvije utakmice s Rovinjem. Utakmica nije previše, ali vjerujemo da će za početak sezone, a ona bi trebala početi prvog vikenda u listopadu, biti spremni. Moram naglasiti da smo razočarani radom Saveza, još uvijek smo u iščekivanju rasporeda, pravilnika… Imali smo obećanje da ćemo sve to imati do 1. srpnja i ništa od toga. Osim toga, očekujemo kod odbojkaša i početak jedinstvene kadetske lige, ne moraju nam drugi sportovi pokazati kako se gradi uspjeh seniorskih ekipa, znamo mi to i sami, ali Savezu to očito ne igra veliku ulogu. Kod muške odbojke krajnje je vrijeme za takvo što. Natjecateljska komisija pripremila je sve materijale do 20. lipnja, 11 od 14 županijskih Saveza dalo je pozitivno mišljenje i još uvijek čekamo – pomalo ogorčeno zaključit će Velimir Liverić.


 Kada su odbojkašice Rijeke u pitanju, jedna je bitna razlika u odnosu na prošle sezone. Ivana Šćulac, višegodišnja kapetanica Riječanki, koja je iznijela golemi teret na riječkom putu povratka u elitno društvo, kao što je i bilo najavljeno, zbog stručnog je usavršavanja otišla put Njemačke. Hoće li se Ivana po završetku usavršavanja vratiti u klub ili će odlučiti odbojkašku sreću okušati u Njemačkoj, u klubu je još uvijek otvorena opcija. Mjesto Ivane Šćulac na parketu bi trebalo pripasti Anji Žarković, koja je do prošle sezone nosila dres Drenove. Odbojkašica iz Rovinja, koja je igrački stasala u redovima drugog riječkog prvoligaša, trebala bi biti sasvim dostojna zamjena za jednu od najdominantnijih igračica u ligi minulih godina.



Kamp u Delnicama U organizaciji Odbojkaškog saveza PGŽ-e, ovog je ljeta organiziran i četvrti po redu kamp u Delnicama za ponajbolje odbojkaše i odbojkašice PGŽ. – Bili su odbojkaši Grobničana, Rijeke, Mlake, odbojkašice Rijeke, Drenove, Turnića… Imali smo lijepo vrijeme, djeca su odradila desetak treninga… U svakom slučaju vrlo korisno – zaključit će Liverić.



– Izuzev Ivane, sve djevojke kao i prošle sezone su tu. Prve treninge odradili smo bez Anje Žarković i Barbare Fabulić, početkom tjedna i one su nam se pridružile. Radi se kvalitetno, atmosfera je odlična, nastojimo maksimalno iskoristiti ovo vrijeme. I radom u dvorani i radom na kondiciji s Emilom Baltićem i njegovim Balta Teamom – reći će Igor Lovrinov, koji je ove sezone iznova zamijenio uloge s Krešimirom Jurićem. Jurić se tako nakon dvije uspješne godine vraća na mjesto pomoćnika, Lovrinov pak iznova preuzima ulogu prvoga trenera.


– Imamo odličnu ekipu, cure su stasale, za sada je sve bez ijednog problema. Postoje neke mogućnosti za još poneko novo lice na treningu, ali zadovoljni smo ovime što imamo – kazat će Lovrinov.