Gradski derbi

Borba za Superligu: Danas dvoboj Rijeke CO i Drenove

Kristian Sirotich

POZITIVAN NABOJ – Ivana Šćulac u dvoboju s Ivanom Kalebić i Anjom Žarković / Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

POZITIVAN NABOJ – Ivana Šćulac u dvoboju s Ivanom Kalebić i Anjom Žarković / Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

U našim utakmicama uvijek odlučuju detalji, kako je tko raspoložen, velik faktor ima i sreća. Moramo dati svoj maksimum i  onda neće biti problema – kaže Ivana Šćulac



RIJEKA U prvom od dva mini-ligaška gradska derbija, večeras (20 sati) će na Trsatu snage odmjeriti odbojkašice »Rijeke CO« i »Drenove«. Riječanke su mini-ligu otvorile pobjedom nad »Brdima« u Splitu, čime su ostvarile devetu uzastopnu pobjedu, »Drenova« je pak na domaćem terenu bila bolja od »Olimpika«. Upravo je ta utakmica sigurno bitno podigla samopouzdanje u taboru »gošći«, iako samopouzdanja ne nedostaje niti kod »domaćih« djevojaka. Sve, uključujući i posljednji dvoboj ovih dviju ekipa što je na Kozali okončao pobjedom »Rijeke« 3:2, ukazuje da bi večerašnja utakmica mogla biti itekako zanimljiva.


– Igrali smo s »Drenovom« puno puta tijekom ove i prijašnjih sezona i uvijek je to bio pravi derbi i uvijek je bilo neizvjesno – reći će Ivana Šćulac, kapetanica »Rijeke CO«. – Što će odlučiti pobjednika? U našim utakmicama uvijek odlučuju detalji, spremnost ekipa, kako je tko raspoložen, velik tu faktor ima i sreća. Imaju oni svojih aduta, imamo ih i mi. Obje su ekipe pobjednake, mi imamo dobar niz, one su imale nekoliko kikseva, ali to ništa ne znači, sve se to preokrene. No, stvar je jednostavna, moramo dati svoj maksimum i mislim da onda neće biti problema. Samo se ne smijemo opustiti i dopustiti da nam se potkradu pogreške, moramo što manje griješiti. Svatko mora obaviti svoj posao, odbojka je ekipni sport, ne mogu igrati jedna ili dvije igračice  – kaže Ivana Šćulac koja je svjesna, baš kao i njezine suigračice i suparnice, da ova utakmica nosi velik ulog, baš kao i svaka iduća u ovoj prilično izjednačenoj mini-ligi.


– »Olimpik« je odličan, a ne treba isključiti niti »Brda« jer su specifična ekipa i uvijek neugodne. Mislim da će se o ulasku u Superligu odlučivati između »Olimpika«, »Drenove« i nas. Zbog toga nam je svaka utakmica bitna, svaka pobjeda nam je bitna, nema tu prostora ni za kakve kalukacije i na svakoj se utakmici treba maksimalno potruditi. Naša ambicija je ulazak u Superligu, odigramo li kako možemo, vjerujem da uspjeh danas neće izostati – nastavit će Ivana, koja je zadovoljna koliko su i ona i njezine suigračice napredovale u igri. »Rijeka« igra sve bolju odbojku.




– Puno radimo na osnovnim igračkim elementima, servisu i prijemu. Znamo se jako dobro, znamo kako dišemo, imamo ustaljeni sustav igre i treninga i to samo usavršavamo. I nema treme, možda onaj pozitivan naboj – zaključit će Ivana.